Ansigtsvand med urter

 

Vores tørrede urter er nænsomt høstet og tørret for at bevare indholdsstofferne bedst muligt. Brug dem til selv at fremstille tinkturer, urteudtræk eller afkog til f.eks. ansigtsvand eller nyd blot de tørrede urter i varme drikke. De tørrede urter kan også indgå i blandt andet sæbe og saltpeeling, og du kan bruge dem til potpourri.

 

Urteafkog til ansigtsvand

1 spsk. tørrede urter til 100 ml kogende vand. Lad urterne trække i ca. 10 minutter. Brug et kaffefilter til at filtrere afkoget og kom den let afkølede væske i en 100 ml plastflaske med spray.

Holdbarheden er ca. 1 uge ved rumtemperatur. Hvis du opbevarer ansigtsvandet i køleskabet, virker det kølige vand ekstra opfriskende på huden i sommervarmen, og du forlænger holdbarheden nogle dage.

Prøv for eksempel kamille, som virker afslappende og beroligende på huden, eller lavendel med sin afbalancerende effekt. Hyldeblomst er sveddrivende og hamamelis har en sammentrækkende virkning på huden.

Se opskrift på ansigtsvand med urter

 

Urteudtræk - køb dem færdige

Tinkturerne er udtræk i melassesprit fortrinsvis på økologiske urter. Tinkturerne er vandopløselige og kan anvendes i de fleste produkter med undtagelse af rene olier.

Olieudtrækkene alle udtrukket af økologiske urter med økologisk tidselolie tilsat E-vitamin. Olieudtræk er olieopløselige og anvendes i cremer, salver og olier.