Ren besked

Aloe vera - økologisk?

Urtegaardens Aloe Vera er presset af økologisk dyrkede aloe blade, men kan desværre endnu ikke få det danske økologistempel, fordi det er tilsat et konserveringsmiddel.

Vores leverandør arbejder på at få produktet anerkendt som økologisk.

"Aloe Vera tilhører Liljefamilien. Der findes over 300 arter af Aloe, men kun meget få arter har særlige egenskaber. Aloe vera eller Aloe barbadensis, som den også kaldes, er én af dem. Planten stammer oprindeligt fra Afrika - formodentlig Nordafrika. Det er en sukkulent plante, som kun vokser i subtropiske og tropiske egne, hvor der aldrig er frost." - Aloe Vera Group ApS

Her hjemme har den, helt fra vores bedstemødres tid, været kendt som en uundværlig plante i køkkenet, under navnet "brandplante". Når man brænder sig, skærer man et lille stykke af bladet, snitter bladet op og smører indholdet på forbrændingen, så lindres smerten og såret heler hurtigere.

Den flydende, rene Aloe Vera, der er fremstillet fra gelen i det indre af Aloe Vera plantens blade, har særdeles gode hudplejende egenskaber. Den hjælper med at genopbygge hudens celler, øger blodgennemstrømningen, bevarer hudens fugtighed og regulerer syrebalancen.

"Fra 1930erne og 40erne findes der videnskabelige beskrivelser af Aloe Veras virkninger, men først i 1960erne finder man metoder til at stabilisere og konservere bladgelen." - Aloe Vera Group ApS

Koncentrationen af Aloe Vera i et produkt skal være mindst 5-10 % for at afhjælpe hudirritation og langt højere for at have genopbyggende effekt.

Opskrift med Aloe vera gel
Opskrift med Aloe vera creme
Opskrift med Aloe vera lotion

Og find mange flere opskrifter med Aloe vera under opskrifter/kosmetik