Opskrift

Chokoladesmør

Alternativ til nutella

Mængde: 575 g
Tilberedningstid: 45 min

Holdbarhed: 14 dage

Råvarer

125 g mørk chokolade ØKO
100 g mælkechokolade ØKO
2½ dl. piskefløde
50 g hasselnødder
50 g saltet smør

Redskaber

1 vægt
1 gryde
1 kniv
1 skål
1 blender
1 grydeske
1 dejskraber

Emballage

Opbevaringsglas

Fremstilling

  1. Rist nødderne ved 220 °C i 6 min. Gnub hinderne af i et viskestykke og blend nødderne til fint mel. 
  2. Opvarm piskefløden til kogepunktet i en lille gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør ikke i det men lad chokoladen smelte af sig selv. Ligeledes tilsættes smørret
  3. Herefter røres massen sammen med nøddemelet
  4. Chokoladesmørret hældes på rengjorte glas og lukkes til.
  5. Opbevares i køleskabet