Citronkarameller
Velsmagende frugtkarameller uden fløde
Mængde: 330 g
Tilberedningstid: 1 time
Holdbarhed: 1 måned
Råvarer
Citronsyreblanding:
5 g citronsyre
10 ml varmt vand
Sukkermasse:
200 g glukosesirup
175 g sukker
10 g majsstivelse
15 g citruspektin
50 g koldt vand
Øvrigt:
1,5 ml citronolie
4 ml gul slikfarve
neutral madolie
Redskaber
1 gryde
1 vægt
1 lille skål, ca. 0,5 dl
1 stor skål, ca. 1 l
1 pensel
1 saks
1 bordskåner (til at lægge på vægten)
1 dejskraber
1 kagerulle
1 teske
1 sigte
1 grydeske
Papir og blyant
Karamelpapir
Bagepapir
Fremstilling
- Rør citronsyreblandingen sammen i den lille skål. Stil den til side til senere brug
- Lav sukkermassen: Smelt glukosesirup over svag varme i gryden. Afvej sukker i den store skål. Sigt majsstivelse og citruspektin i sukkeret og rør det sammen til en ensartet masse. Rør herefter det kolde vand i og tilsæt det til den smeltede glukosesirup
- Vej gryden, med indhold + grydeske, og noter vægten som "startvægt"
- Kog vandet væk ved at koge ved svag varme under konstant omrøring til "slutvægt" nås. Slutvægt=startvægt-50 g. Vej løbende undervejs
- Rør citronsyreblandingen i og tag gryden af varmen
- Tilsæt farve og smag og rør godt sammen
- Skrab karamelmassen ud på bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir over og rul ud i stykke på ca. 12x20 cm
- Tag det øverste stykke bagepapir af efter ca. 10 min. Klip karamellerne i passende stykker med en olieret saks og pak dem i karamelpapir