Opskrift

Dekorationsglasur

Til pyntning af kager mm

Mængde: 200 g
Tilberedningstid: 1 time

Holdbarhed:

Råvarer

95 g sukker
20 g majsstivelse
1 dl koldt vand
75 g glukosesirup
2 ml mandelolie

Redskaber

1 gryde
1 vægt
1 dl mål
1 grydeske
1 dejskraber
1 måleskesæt
4 små skåle
4 teskeer

Fremstilling

 

  1. Afvej 95 g sukker og 20 g majsstivelse i gryden og rør godt
  2. 1 dl koldt vand tilsættes og der røres.
  3. 75 g glukosesirup (håndteres med våde fingre og våd saks dyppet i koldt vand) afvejes i gryden sammen med det øvrige.
  4. Omrør indtil kogepunktet, skru lidt ned for varmen og lad det koge i 3 min. uden omrøring.
  5. Tag gryden af varmen og rør godt
  6. Tilsæt 2 ml mandelolie og rør godt
  7. Massen kan nu deles i 4 portioner á ca 50 g i hver sin skål
  8. Se nedenstående skema for valg af farver og mængde

 

Slikfarve 50 g portion        hele portionen
Sølv ½ ml 2 ml
Kobber ½ ml 2 ml
Vinrød ½ ml 2 ml
Guld ½ ml 2 ml
Honninggul ½ ml 2 ml
Terracottarød ½ ml 2 ml
Rød 10 dråber (dr) 2 ml
Gul 20 dr. 4 ml
Grøn 10 dr. 2 ml
Orange 10 dr. 2 ml
Sort 5 dr. 1 ml
Rødviolet 10 dr. 2 ml
Brun 10 dr. 2 ml

Azulén blå

10 dr. 2 ml
Lilla: azulén blå+rød 5 dr.+3 dr. 20 dr.+12 dr