200 g
30-60 minutter
7 dage (Køleskab, Lufttæt)
Let
Råvarer
95 g
sukker
20 g
majsstivelse
1 dl
koldt vand
75 g
2 ml
Øvrigt
3 ml
Slikfarve
Emballage
Redskaber
1 vægt
1 gryde
1 dl målskesæt
1 saks
1 grydeske
1 dejskraber
4 små skåle
4 teskeer
1
Bland sukker, majsstivelse, vand og glukosesirup (håndteres med våde hænder og saks) i gryden og rør godt
2
Omrør indtil kogepunktet, skru lidt ned for varmen og lad det koge i 3 min. uden omrøring
4
Tilsæt mandelolie og rør godt
6
Del evt. massen i 4 portioner á ca. 50 g i hver sin skål
7
Se nedenstående skema for valg af farve
Tips
Farveskema glasur
Slikfarve
|
50 g portion
|
Hele portionen
|
Flydende |
Mængde |
Mængde |
Rød |
0,5 ml |
2 ml |
Orange |
0,5 ml |
2 ml |
Gul |
1,0 ml |
4 ml |
Sort |
0,5 ml |
2 ml |
Grøn |
0,5 ml |
2 ml |
Brun |
0,5 ml |
2 ml |
|
|
|
|
|
|
Pulver |
|
|
Vinrød |
0,5 ml |
2 ml |
Kobber |
0,5 ml |
2 ml |
Sølv |
0,5 ml |
2 ml |
Guld |
0,5 ml |
2 ml |
Honninggul |
0,5 ml |
2 ml |