Opskrift
Flødekaramelpastiller

Flødekaramelpastiller
330 g
30-60 minutter
14 dage (Tørt, Lufttæt)
Middel

Råvarer

Ægghvideblanding
4 g Æggehvidepulver ØKOÆggehvidepulver ØKO
23 ml varmt vand
3 ml Flødekaramelaroma Flødekaramelaroma
Fondantmasse
250 g FondantpulverFondantpulver
2 ml Brun slikfarve Brun slikfarve
Øvrigt
120 g Mørk chokolade

Redskaber

1 vægt
1 røreskål
1 piskeris
1 gaffel
1 kniv
1 pensel
1 gryde
1 glasskål der slutter tæt til gryden
1 grydeske
1 termometer
bagepapir

Sådan laver du flødekaramelpastiller

Æggehvideblanding
Fondantmasse
Temperering af chokolade
Pastiller

Tips & Tricks

Vil du hellere bruge en anden type chokolade?

Du kan sagtens bruge en anden type chokolade til dine chokoladeskaller. Eller hvad med at lave striber, mønstre eller lignede i bunden af chokoladeformen, så du får flotteste chokolader. Fyld den tempererede chokolade i et lille kræmmerhus og pynt løs. Husk at lade chokoladen størkne før chokoladeskallen laves.
For at opnå det perfekte knæk tempereres mørk-, hvid- og mælkechokolade ved forskellige temperaturer. Se hjælpeskemaet nedenfor.

Chokoladetype

Mørk chokolade

Mælkechokolade

Hvid chokolade

Max. temperatur

55 °C

45 °C

40 °C

Min. temperatur

29 °C

28 °C

27 °C

Arbejdstemperatur

31-33 °C

30-32 °C

29-31 °C