Opskrift

Flødekaramelis

Lækker cremet flødeis med karamelsmag. Server evt. isen sammen med guf og eller lakridssirup.

Mængde: 500 g
Tilberedningstid: 30 min. + frysetid 3-4 timer

Holdbarhed: min. 2 mdr.

Råvarer

4 pasteuriserede æggeblommer
75 g sukker
2½ dl piskefløde
10 dråber brun slikfarve
5 ml flødekaramelaroma

Redskaber

1 vægt
2 skåle
1 måleskesæt
1 håndmikser
1 dejskraber

Emballage

1 form, bloksæbe, ca. 1 liter

Fremstilling

  1. Pisk æggeblommer og sukker til en cremet, næsten hvid masse
  2. Tilsæt farve og aroma og pisk til massen er ensartet
  3. Pisk fløden  stiv og vend den i æggemassen
  4. Massen hældes i en plastform og sættes i fryseren i 4-5 timer, evt til dagen efter