Opskrift

Flødekarameller

Med lakridssmag

Mængde: 500 g
Tilberedningstid: 2 timer

Holdbarhed: 14 dage, lufttæt

Råvarer

2,5 dl piskefløde
220 g (2,5 dl) sukker
180 g (2,5 dl) druesukker
7 g (5 ml) salt
15 g lakridsekstrakt
2,5 ml sort slikfarve

Redskaber

1 vægt
1 gryde
1 decilitermål
1 grydeske
1 bolsjetermometer
1 dejskraber
1 kniv
1 pensel
1 måleskesæt
Lidt madolie
Bagepapir
1 form, ca. 13 x 20 cm

 

Emballage

Karamelpapir og lufttæt beholder

Fremstilling

  1. Afmål alle ingredienserne i en gryde (min 2 l) og rør dem sammen
  2. Opvarm blandingen langsomt til 130 °C under jævnlig omrøring. Fyldet skal kun småboble og der røres indimellem 
  3. Tag gryden af varmen og afkøl blandingen under jævnlig omrøring til 70 °C
  4. Hæld karamelmassen i en form (ca. 13 x 20 cm) beklædt med bagepapir og stilles til afkøling ca. 1 time
  5. Skær herefter karamellerne i passende stykker med en let olieret kniv og pak dem i karamelpapir. Start fra kanten af.
  6. Karamellerne pakkes i karamelpapir