Forslag til chokoladefyld

Her finder du inspiration til lækkert chokoladefyld. Hvad enten dit ynglingsfyld er det cremede fyld, det crunchy eller marcipanfyldet kan du finde en variant tilpasset din smag. Eller brug nedenstående som inspiration til at eksperimentere med vores aromaer og slikfarver til selv at lave dine egne smagsvarianter.

 

Cremet fondantfyld

Det er let og enkelt at lave cremet fyld til dine chokolade. Fondantpulver, vand og din ynglingssmag og farve er de eneste ingredienser der skal til.

Det er også muligt at lave stribet fyld. Miks f.eks. lakridsfyld med en anden slags cremet fondantfyld og fyld dem skiftevis i chokoladeskallerne

Sådan gør du:

  1. Rør fondantpulver og vand sammen til en ensartet masse

  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt sammen

  3. Hæld fyldet i en kræmmerhuspose og fordel det i chokoladeskallerne

Redskaber

1 lille skål
1 vægt
1 røreske
1 dejskraber
1 måleskesæt
Kræmmerhuspose

 

Appelsin

100 g fondant
16 ml/g vand
0,25 ml appelsinolie
0,25 ml orange slikfarve

Banan

100 g fondant
14 ml/g vand
2 ml bananaroma
1 ml gul slikfarve

 

 

Citron

100 g fondant
16 ml/g vand
0,5 ml citronolie
0,5 ml gul slikfarve

Citrus

100 g fondant
10 ml/g vand
4 dråber citronolie
2 dråber grapeolie
2 dråber blodappelsinolie
0,5 ml gul slikfarve

Jordbær

100 g fondant
10 ml/g vand
2 ml jordbæraroma
0,5 ml rød slikfarve

Hindbær

100 g fondant
10 ml/g vand
2 ml hindbæraroma
4 ml vinrød slikfarve

Kokos (bounty)

50 g fondant
10 ml/g vand
0,5 ml kokosaroma
1 dl kokosmel

Lakrids

100 g fondant
20 ml/g vand
10 ml lakridsekstrakt
0,25 ml stjerneanisolie

Mandarin

100 g fondant
10 ml/g vand
0,5 ml mandarinolie
0,25 ml orange slikfarve

Pebermynte

100 g fondant
10 ml/g vand
0,5 ml pebermynteolie

Crunchy fyld med fløde

Skal fyldet knase er her tre opskrifter på knasende fyld. Blandingen af chokolade, vanilje og nødder udgør en perfekt blanding til dine fyldte chokolader.

Eller hvad med chokolader fyldt med den lækreste trøffelcreme. Herunder finder du opskriften på trøffelfyld med et tvist af appelsin.

Redskaber:

1 kasserolle
1 vægt
1 røreske
1 teske
1 dejskraber
1 måleskesæt

 

Sådan gør du:

  1. Opvarm piskefløden til kogepunktet

  2. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen.
    Rør ikke i det, men lad chokoladen smelte af sig selv

  3. Tilsæt vaniljearoma og finthakkede nødder eller knust cornflakes

  4. Rør sammen til en ensartet masse

  5. Fordel det i chokoladeskallerne

Crunch

90 g mælkechokolade
25 ml piskefløde
5 ml vaniljearoma
25 g knuste cornflakes

Nøddefyld

90 g mælkechokolade
25 ml piskefløde
5 ml vaniljearoma
30 g hakkede nødder

Peanut

90 g mælkechokolade
25 ml piskefløde
5 ml vaniljearoma
100 g peanuts

Trøffel

100 g mørk chokolade
0,5 dl piskefløde
0,5 ml appelsinolie

Nougatfyld

Er du mere til den bløde smag af nougat finder du her forslag til smagsvarianter.
Hvis fyldet skal knase lidt kan du blande nougaten med finthakkede nødder eller lave et lag med nødder og et med nougatfyld.
Eller leg selv med andre smagsvarianter og få den nougatsmag du bedst kan lide.

 

Sådan gør du:

  1. Smelt nougaten over vandbad

  2. Tilsæt smag og rør godt sammen

  3. Hæld fyldet i en kræmmerhuspose og fordel det i chokoladeskallerne

Redskaber:

1 gryde
1 skål der slutter tæt til gryden
1 vægt
1 røreske
1 dejskraber
1 måleskesæt
Kræmmerhuspose

Appelsinnougat

100 g nougat
1,5 ml appelsinolie

Kanelnougat

100 g nougat
0,25 ml kanelbarkolie

Rom-appelsin nougat

100 g nougat
0,75 ml appelsinolie
0,75 ml romaroma

Marcipanfyld med smag og farve

Marcipanfyldte chokolader er et hit blandt mange. Det er både let at indfarve marcipan og tilføre dine ynglingssmage.
For en lidt mere crunchy chokolade kan du fylde chokoladeskallerne med halv marcipan og halv finthakkede nødder efter eget valg. Find inspiration til dit marcipanfyld herunder eller find på din egen smagsvariant.


Sådan gør du:

  1. Afvej marcipan og lav en lille fordybning i den

  2. Tilsæt smag og farve i fordybningen og ælt det godt ind i marcipanen

Ananasmarcipan

25 g marcipan
3 dråber ananasaroma
½ ml honninggul slikfarve

Cayennemarcipan

25 g marcipan
10 dråber cayenneekstrakt
1 dråbe orange slikfarve

Citronmarcipan

25 g marcipan
7 dråber citronolie
4 dråber gul slikfarve

Kanelmarcipan

25 g marcipan
1 dråbe kanelbarkolie
2 dråber brun slikfarve

Kokosmarcipan

25 g marcipan
3 dråber kokosaroma 
1 tsk kokosmel

Lakridsmarcipan

25 g marcipan
2 ml lakridsekstrakt
1 dråbe stjerneanisolie

Orangemarcipan

25 g marcipan
5 dråber appelsinolie ØKO 
1 dråbe orange slikfarve

Rabarbermarcipan

25 g marcipan
3 dråber rabarberaroma
3 dråber rød slikfarve

Solbærmarcipan

25 g marcipan
3 dråber solbæraroma
3 dråber rød slikfarve

Æblemarcipan

25 g marcipan
5 dråber æblearoma
3 dråber grøn slikfarve

 

Chokoladeform

Antal chokolader

Mængde fyld

   

Cremet fyld*

Marcipan/crunch

Hjerte luksus 24 stk.

150 g

100 g

Klassisk luksus 36 stk.

100 g

75 g

Firkant luksus 32 stk.

200 g

125 g

Rund luksus 24 stk.

150 g

100 g

Træstamme luksus 24 stk.

150 g

100 g

Æske luksus 24 stk.

200 g

125 g

Påskeæg & kylling 18 stk.

150 g

100 g

Hjerter 9 stk.

150 g

100 g

Frøer 9 stk.

75 g

50 g

Toppe 12 stk.

75 g

50 g

 

*Fondant, nougat, trøffel og karamel