Fyldte chokolader
Med jordbærfondant
Mængde: 2 toppe form, 300 g
Tilberedningstid: 2 timer
Holdbarhed: 14 dage
Råvarer
Fyld:
100 g fondantpulver
16 g koldt vand
2 ml jordbæraroma
0,5 ml (10 dråber) rød slikfarve
Skal:
200 g mørk chokolade
Redskaber
1 vægt
1 gryde
1 skål
1 skål der slutter tæt til gryden
1 decilitermål
1 grydeske
1 chokoladepensel
1 bolsjetermometer
1 teske
1 dejskraber
1 ophælderposer
2 form, toppe
Emballage
Konfektdåse
Fremstilling
- Skyl formen i lunkent vand, tør og puds dem grundigt med vat
- Skal: Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand. Opvarm langsomt under omrøring til 55 °C. Vandet i gryden må ikke koge og må ikke røre bunden af skålen
- Tag skålen af varmen og tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og rør til den er ensartet. Afkøl til 29-30 °C for derefter igen at opvarme den til en god arbejdstemperatur på 31- 33 °C ved hjælp af omrøring og varmt eller koldt vandbad. På den måde fås den perfekte blanke chokolade
- Den flydende chokolade pensles i et jævnt lag i formene, som sættes til afkøling (evt. i køleskabet) med bunden opad på bagepapir
- Pensling og afkøling gentages til du, ved at holde formen op i lyset, kan se at der ingen huller er
- Fyld: Rør fyldet sammen til blandingen er helt jævn og let flydende. Hæld det i en ophælderpose og fyld chokoladeskallerne 3/4 op
- Formene lukkes med chokolade (31 °C - 33 °C) med en teske. Bank formen let mod underlaget, så overfladen bliver jævn
- Formen sættes køligt, evt. i køleskab eller fryser til chokoladen er størknet (10-15 min)
- Chokoladerne hopper selv ud ad formen, når du banker formen let ned i bordet med bunden opad