Opskrift

Fyldte chokolader

Med fyld af marcipan med kanel og appelsin

Mængde: 150 g toppe form
Tilberedningstid: 2 timer

Holdbarhed: 14 dage

Råvarer

Fyld:
50 g marcipan
3 dråber  kanelbarkolie ØKO
1 dråbe appelsinolie ØKO
Skal:
125 g mørk chokolade ØKO 70 %

Redskaber

1 vægt
1 gryde 
1 skål der slutter tæt til gryden
1 grydeske
1 chokoladepensel
bolsjetermometer
1 teske
1 dejskraber 
1 form, toppe

Emballage

Konfektdåse

Fremstilling

  1. Skyl formen i lunkent vand, tør og puds den grundigt med vat  
  2. Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand. Opvarm langsomt under omrøring til 55 °C. Vandet i gryden må ikke koge og må ikke røre bunden af skålen
  3. Tag skålen af varmen og tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og rør til den er ensartet.       Afkøl til 29-30 °C for derefter igen at opvarme den til en god arbejdstemperatur på 31- 33 °C ved hjælp af omrøring og varmt eller koldt vandbad. På den måde fås den perfekte blanke chokolade
  4. Pensel den flydende chokolade  i et jævnt lag i formen, som sættes til afkøling (evt. i køleskabet) med bunden opad på bagepapir
  5. Gentag pensling og afkøling til der ingen huller er. (tjekkes ved at holde formen op i lyset)
  6. Ælt kanelbarkolie og appelsinolie i marcipanen
  7. Fyld formene  ¾ op med marcipan
  8. Luk formene med chokolade (31- 33 °C) med en ske
  9. Bank formen let mod underlaget, så overfladen bliver jævn. Sæt formen sættes køligt, evt. i køleskab eller fryser, til chokoladen er størknet (10-15 min)
  10. Bank formen let ned i bordet med bunden opad for at få de færdige chokolader ud
  11. Chokoladerne opbevares tørt og køligt i en konfektdåse eller lignende