Opskrift

Fyldte chokolader

Hjerter med marcipanfyld

Mængde: 2 hjerteforme, 400 g
Tilberedningstid: 2 timer

Holdbarhed: 14 dage

Råvarer

Fyld:
235 g marcipan
Skal:
200 g mørk chokolade ØKO 70 %

Redskaber

1 vægt
1 gryde 
1 skål der slutter tæt til gryden
1 grydeske
1 chokoladepensel
bolsjetermometer
1 teske
1 dejskraber 
2 forme, hjerter

Emballage

Konfektdåse

Fremstilling

  1. Skyl formen i lunkent vand, tør og puds dem grundigt med vat  
  2. Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand. Opvarm langsomt under omrøring til 55 °C. Vandet i gryden må ikke koge og må ikke røre bunden af skålen
  3. Tag skålen af varmen og tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen og rør til den er ensartet. Afkøl til 29-30 °C for derefter igen at opvarme den til en god arbejdstemperatur på 31- 33 °C ved hjælp af omrøring og varmt eller koldt vandbad. På den måde fås den perfekte blanke chokolade
  4. Den flydende chokolade pensles i et jævnt lag i formene, som sættes til afkøling (evt. i køleskabet) med bunden opad på bagepapir
  5. Pensling og afkøling gentages til du, ved at holde formen op i lyset, kan se at der ingen huller er
  6. Fyld formene  ¾ op med marcipan
  7. Hjerterne lukkes med chokolade (31- 33 °C) med en ske
  8. Bank formen let mod underlaget, så overfladen bliver jævn.
    Formen sættes køligt, evt. i køleskab eller fryser til chokoladen er størknet (10-15 min)
  9. Hjerterne falder ud ad formen, når du banker formen let ned i bordet med bunden opad