Opskrift

Jordbær-med-fløde bolsjer

Lav selv lækre sommerlige bolsjer eller slikkepinde der smager af jordbær med fløde

Mængde: 575 g
Tilberedningstid: ca. 45 min

Holdbarhed: ca. 1 måned ved lufttæt opbevaring

Råvarer

1 dl vand
450 g sukker
125 g druesukker (gerne økologisk)
15 dråber rød slikfarve
1,5 ml jordbæraroma
½ tsk. citronsyre
1 ml flødekaramelaroma
Lidt madolie (neutral smag)
Evt. talkum eller magnesiumstearat
til, at vende bolsjerne i.

Redskaber

1 lille gryde med låg (ikke aluminium)
1 vægt
1 deciliter mål
1 termometer (200 °C)
1 håndklæde
1 bageplade (evt. 2 ved flere portioner)
1 bolsjevæv
1 pensel
2 plastskrabere
1 stempelsprøjte
1 saks pr. bolsjeklipper

Emballage

Plastposer eller anden lufttæt emballage

Fremstilling

  1. Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Smør bolsjevævet med ganske lidt olie på begge sider og læg det på bagepladen. Smør plastskrabere og sakse med en smule olie.
  2. Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg.
  3. Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og termometeret sættes i gryden.
  4. Kog op til nøjagtigt 162 °C og hæld massen ud på bolsjevævet.
  5. Vent et ½ min. og del bolsjemassen i to.
  6. Drys citronsyre over den ene halvdel og tilsæt rød farve. Ælt med plastskraberne fra side til side, så citronsyre og farve fordeles og massen flyttes rundt på teflonvævet. Bolsjemassen kan også æltes med bolsjevævet
  7. Når massen er lidt fastere, tilsættes jordbæraromaen. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.
  8. I den anden halvdel af bolsjemassen tilsættes flødearoma. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.
  9. Sno de to portioner bolsjemasse ind i hinanden og træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden. Tryk evt. bolsjerne flade med en gaffel.
  10. Bolsjerne pakkes lufttæt når de er let afkølet.