Opskrift

Jordbærmarmelade

Geleret med citruspektin

Mængde: 1100 g
Tilberedningstid: 45 min

Holdbarhed: 3 mdr

Råvarer

750 g jordbær
350 g sukker
10 g citruspektin
5 g citronsyre
5 g natriumbenzoat

Redskaber

1 vægt
1 kniv
1 gryde
2 skåle
1 grydeske
 

Emballage

Opbevaringsglas 

Fremstilling

  1. Skær de rengjorte jordbær i skiver og kom dem i gryden sammen med 150 g af sukkeret.
  2. Rør i gryden mens det langsomt koger op. Lad det småkoge i 15 min, rør et par gange
  3. Tag lidt saft fra og opløs citronsyren og natriumbenzoaten deri
  4. Det resterende sukker blandes godt med citruspektinen og kommes under omrøring sammen med jordbærrene. Fortsæt omrøringen 10 min, massen skal småkoge.
  5. Tilsidst tilsættes opløsningen fra pkt 3 omrør godt og hæld det i skoldede glas