Opskrift

Marcipan

Sukkerfri med dadler

Mængde: 175 g
Tilberedningstid: 1 time

Holdbarhed: 14 dage, køligt og lufttæt

Råvarer

100 g mandler
50 g tørrede dadler
1/4 dl maltitol (35 g)
12 ml (12 g) vand
0,5 ml (10 dråber) mandelessens

Redskaber

2 små gryder
1 vægt
1 mini hakker
1 måleskesæt
1 kniv
1 grydeske
1 dejskraber

Emballage

Lufttæt beholder

Fremstilling

  1. Smut mandlerne og tør dem i ovnen 10 min ved 180 °C, omrør et par gange
  2. Skær dadlerne i mindre stykker og blend dem meget fint sammen med mandlerne. 
  3. Tilsæt evt. mandelessens
  4. Maltitol og vand røres sammen i en gryde, koges op og det bulder koger 2 min uden omrøring. Tag gryden af varmen.
  5. Tilsæt maltitol blandingen til mandel- dadel massen og blend videre indtil det hænger sammen. Evt ælt det færdigt i hånden.
  6. Form evt marcipanen til et brød og overtræk det med chokolade. Marcipanen er også velegnet til fyldte chokolader.