Opskrift

Massagecreme

Uparfumeret massagecreme med god glideevne. Til alle hudtyper

Mængde: 450 g
Tilberedningstid: 1 time

Holdbarhed: 2 år ved alm. opbevaring

Råvarer

Vandfase:
280 ml demineraliseret vand
16 g MF fedt
25 ml glycerin
3 ml* natriumbenzoat

Fedtfase:
50 ml mandelolie
25 g kakaosmør
25 g sheasmør
15 g lanettevoks
8 g VE fedt
3 ml E-vitamin

Slutfase:
Evt. 4 ml æterisk olie efter behag

Redskaber

1 vægt
2 gryder
1 termometer
1 spiralpiskeris
1 dejskraber
1 måleske

Emballage

5 stk. 60 ml krukker

Fremstilling

  1. Afmål vandfasen og fedtfasen i hver sin gryde
  2. Opvarm begge faser til 75 °C
  3. Hæld fedtfasen i vandfasen i en tynd stråle under omrøring
  4. Afkøl til stuetemperatur under omrøring
  5. Tilsæt eventuel slutfase
  6. Hæld på emballage

*3 g natriumbenzoat svarer til 3 ml. Da det er umuligt at afveje præcist på en køkkenvægt måles i ml for at undgå overdosering af konserveringsmidlet.