Opskrift

Nøddestang

Sukkerfri snack

Mængde: 250 g
Tilberedningstid: 30 min

Holdbarhed: 14 dage

Råvarer

0,5 dl hasselnødder ØKO
0,5 dl pinjekerner ØKO
0,5 dl cashewnødder ØKO
0,5 dl pekannødder ØKO
0,5 dl mandler ØKO
25 ml (1/4 dl) maltitol
2 ml gummi arabicum ØKO

Redskaber

1 pande
1 skål
1 måleske
1 kniv eller mandelhakker
Bagepapir eller bolsjevæv

Fremstilling

  1. Rist hasselnødderne på en tør pande, så skallerne løsner sig, fjern dem og hak hasselnødderne groft
  2. Hak pinjekerner, cashewnødder, pekannødder og mandler groft
  3. Rist det hele på en pande i ca. 5 min og hæld nøddeblandingen i en skål
  4. Smelt maltitol ved svag varme på panden og tilsæt gummi arabicum under omrøring
  5. Tag panden af varmen og tilsæt den hakkede nøddeblanding
  6. Hæld massen ud på bagepapir og form massen til en stang*

* lav evt. mundrette stænger