Opskrift

Pynt til flødeboller, kager mm

Farvestrålende pynt

Mængde:
Tilberedningstid: 30 min

Holdbarhed:

Råvarer

Kokosmel
Hasselnødder
Mandler
Hvid chokolade
Slikfarver
Lakridsekstrakt

Redskaber

Skåle
Teskeer
Vægt
Måleskesæt
Kniv
Gryder

Emballage

Lufttætte beholdere

Fremstilling

Farvet kokosmel:

  1. 15 g kokosmel afvejes i en skål og farven tilsættes (se nedenstående skema)
  2. Det hele røres godt sammen
  3. Det farvede kokosmel er nu klar til brug
Slikfarve   Mængde
Rød   11 dråber (dr)
Vinrød   10 dr.
Orange   6 dr.
Gul   11 dr.
Sort   6 dr.
Grøn   6 dr.
Brun   7 dr.
Vinrød   1/3 ml
Kobber   1/3 ml
Guld   1/3 ml

Brun med lakridssmag:
2 g lakridsekstrakt

Farvede hasselnødder:

  1. Hasselnødder ristes 10 min i 180 °C varm ovn
  2. Hasselnødder hældes ud på et viskestykke og hinden gnubbes af
  3. 10 g hasselnødder hakkes fint og kommes i en skål sammen med farven (se  nedenstående skema)
  4. Det hele røres godt sammen

Farvede mandler:

  1. Mandlerne smuttes ved at hælde kogende vand over og lade dem stå i 5 min.
  2. Mandlerne tørres i ovnen ved 180 °C i 10 min. omrør et par gange
  3. 10 g mandler hakkes fint og kommes i en skål sammen med farven (se nedenstående skema)
  4. Det hele røres godt sammen
Slikfarve   Mængde
Sølv   1 ml
Guld   1 ml
Kobber   1 ml
Vinrød   1 ml

 Farvet hvid chokolade:

  1. Smelt hvid chokolade over vandbad
  2. Afvej 25 g af chokoladen i en forvarmet skål, tilsæt farve (se nedenstående skema) og rør godt
Slikfarve Mængde
Orange 2 dråber (dr)
Grøn 2 dr
Azulén blå 5 dr
Rød 4 dr
Sort (bliver koksgrå) 4 dr