500 g          
          
            
120 minutter Tørretid: 30 min.          
          
            
1 måned (Tørt, Lufttæt)          
          
            
Middel          
       
      
        
      
      Råvarer
      
            Citronsyreopløsning
            2 ml
            
            15 ml
            
varmt vand            
            Sukkerblanding
            230 g
            
sukker            
            150 g
            
            Citruspektinblanding
            13 g
            
            1,5 dl
            
vand            
            25 g
            
sukker            
            Øvrigt
            2 ml
            
            2 ml
            
            
            
sukker eller druesukker til pudring af frugtflæsket            
       
      Emballage
      
      
      
        
      
      Redskaber
      
        1 vægt
1 kop
1 teske
2 skåle
1 gryde
1 piskeris
1 grydeske
1 måleskesæt
1 form, ca. 20x20 cm
1 dejskraber
1 saks
Bagepapir
       
     
    
      
      
          
              
          
          
              
          
          
              
                1
              
              Bland citronsyre og varmt vand i en kop og stil det til side
           
          
              
          
          
              
                2
              
              Bland sukker og druesukker i en skål og stil det til side
           
          
              
          
          
              
                3
              
              Hæld vand i gryden og lun det op.
           
          
              
                4
              
              Rør citruspektin og sukker sammen i en kop og hæld det herefter i det lune vand, imens der piskes
           
          
              
                5
              
              Bring gryden i kog og lad det småboble i 2 min. under omrøring så citruspektinen bliver opløst
           
          
              
          
          
              
                6
              
              Tilsæt sukkerblandingen til citruspektinblanding lidt ad gangen under omrøring, så temperaturen ikke falder for meget
           
          
              
                7
              
              Lad blandingen småboble i 15 min. under konstant omrøring
           
          
              
                8
              
              Tag gryden af varmen og tilsæt citronsyreopløsningen, under omrøring
           
          
              
                9
              
              Tilsæt smag og farve, og rør til det er jævnt fordelt
           
          
              
                10
              
              Skum evt. så overfladen bliver helt blank
           
          
              
                11
              
              Hæld massen op i formen beklædt med bagepapir
           
          
              
                12
              
              Lad frugtflæsket hvile i 30 min og pudr med sukker eller druesukker på alle sider
           
          
              
                13
              
              Klip frugtflæsket i tern og vend klippefladerne i sukker eller druesukker
           
          
              
                14
              
              Opbevar frugtflæsket i en dåse med madpapir mellem lagene
           
       
      
        
      
        
          Tips
            
                Tilsæt lidt citronsyre til sukkerdrysset for at give dem et syrligt pift