Ren besked

Info om Granatæbleolie ØKO

Granatæbletræet, på latin Punica granatum, stammer oprindeligt fra Persien, men har været dyrket i Asien og Middelhavsområdet i flere årtusinder. Træet bliver op til 8 m højt og sætter frugter (granatæbler) med en tyk læderagtig rød - brun skal. Granatæblerne indeholder 600- 800 saftige rubinrøde frø, hvoraf der kan udvindes olie.
Urtegaardens granatæbleolie koldpresses af økologiske vaskede frø. Resultatet er et vegetabilsk virkestof af høj kvalitet, naturligvis i levnedsmiddelkvalitet. Olien er svag gylden gul, og har en mild karakteristisk duft.

Spol tiden tilbage
Granatæbleolie indeholder ca. 62% af den flerumættede, konjugerede omega-5 fedtsyre punicinsyre. Den er kemisk identisk med konjugeret linolsyre (CLA), som granatæbleolie indeholder ca. 4% af. Eneste forskel er at punicinsyre har 3 konjugerede dobbeltbindinger og sidstnævnte har 2 konjugerede dobbeltbindinger. Udover den unikke punicinsyre indeholder granatæbleolie ca. 13,5% af den essentielle omega-6 fedtsyre linolsyre samt ca. 11,5% omega-9 fedtsyrer. Herudover har granatæbleolie et naturligt indhold af phytosteroler, E-vitamin og andre antioxidanter.

Typisk fedtsyresammensætning

Enkeltumættede Flerumættede     Mættede
Omega-9 Omega-3 Omega-5 Omega-6  
11,5% 0,5% 62% 19% 7%

 

Sammensætningen med bl.a. et højt indhold af antioxidanter i kombination med at den stimulerer dannelsen af collagen, gør at granatæbleolie forebygger fine linier samtidig med at den mindsker allerede eksisterende fine linier.


Så nemt er det
Granatæbleolie anvendes i creme, lotion og olie i slutfasen i en dosis på 1-3%, og er velegnet til alle hudtyper.

Prøv den i en af vores opskrifter:
Granatæblecreme, til normal – tør hud
Granatæble kropsolie, til alle hudtyper eller
Øjencreme, til alle hudtyper 

Resultatet er et genopbyggende, opstrammende og meget plejende hudplejeprodukt.