Hjælp til tør babyhud

Kombinationen af kulde og vind udendørs og tør, opvarmet luft indendørs, kan være hård ved børnenes sarte hud i pande, ansigt og hele kroppen. Fugten trækkes ud af huden, og resultatet er irriteret tør babyhud, som har brug for ekstra pleje og beskyttelse.

 

 

 

Beskyttelse af baby- og børnekinder

Du kan nemt og hurtigt lave en vandfri babysalve eller babycreme, som egner sig perfekt til beskyttelse mod tør hud på kinder, pande og ansigt når baby og børn skal ud i frost og blæst.
Smør den tørre hud ind et stykke tid inden I skal ud af døren, så salven kan nå at trække helt ind i huden og beskytte den optimalt.

 

Brug babybadeolie mod tør babyhud

Vand og sæbe kan udtørre den sarte babyhud og kan gøre en tør babyhud endnu mere tør og irriteret.
Du kan med fordel skifte sæben ud med en skånsomt rensende babybadeolie, som samtidig gør huden blød og holder på fugten.

 

Brug vegetabilsk fedtstof og olie i den daglige babypleje

Tør hud har brug for masser af fedt og olie. Gør det til en vane at smøre barnet ind hver morgen eller aften - og som afslutning på badet. Brug f.eks. ren økologisk sheasmør, økologisk jomfru kokosolie, der har en mild duft af kokos eller koldpresset økologisk mandelolie. Du kan også bruge en blødgørende babyolie efter badet, mens huden stadig er fugtig.

 


Til den daglige pleje kan du blande den økologiske babyolie med lidt babysalve - resultatet er en lækker babycreme, som beskytter og blødgør den tørre vinterhud.