Hvad er aroma egentlig?

Aromastof kan anvendes i mange forskellige produkter, hvor der tilføres for at give duft eller smag. Det kan eksempelvis bruges i hjemmelavet slik, hvor du med aroma smagsstoffer kan lave enten bolsjer, vingummi og meget andet med lige netop den smag, du ønsker.

Derudover kan aroma også bruges i forskellige plejeprodukter, som cremer, shampoo, sæbe og lignende, hvor det ligeledes tilhører en god duft til produktet. Aroma tilføres udelukkende for at få en god smag eller duft.

 

Er aroma et naturprodukt?

Der findes forskellige typer aroma. Nemlig naturlig, naturidentisk og naturfremmed aroma, hvor der dog rent lovgivningsmæssigt ikke længere skelnes mellem naturidentisk og naturfremmede. Disse to betegnes samlet som kunstige. 

Som navnet antyder, så er den naturlige aroma et helt naturligt produkt, som man udvinder fra naturen. Den naturidentiske aroma er ikke på samme måde udvundet fra naturen, men er en efterligning af de aromaer, som kan findes i naturen. Der er flere grunde til, at man laver de her naturidentiske aromaer. Det kan være af økonomiske årsager, da nogle naturlige aromaer kan blive rigtig dyre, hvis de skal udvindes naturligt. Derudover kan det simpelthen også være for ikke at udrydde den plante eller det stof, som aromaen er baseret på. Der er nemlig stor efterspørgsel efter mange forskellige aromastoffer, og hvis man skulle udvinde alle disse aromaer naturligt, ville naturen ikke kunne følge med. Men på trods af, at den naturidentiske aroma ikke stammer direkte fra naturen, indeholder den altså ingen naturfremmede stoffer og minder derfor meget om den helt naturlige form for aroma. Naturfremmmed (kunstig) aroma indeholde stoffer, som du ikke finder i naturen. Det er ikke fordi, at unaturlig eller kunstig aroma er farligt, da der er regulering på området, men hvis du ønsker at nedsætte dit indtag af unaturlige stoffer, kan du med fordel vælge produkter med naturlig eller naturidentisk aroma.

Hos Urtegaarden finder du et stort udvalg af aroma smagsstoffer, som du kan bruge i slik, fødevarer og plejeprodukter. Ingen af aromaprodukterne indeholder naturfremmede eller animalske aromastoffer.

 

Find alle Urtegaardens aromaer og smagsstoffer her

 

Populære aromaer