Uren hud – Din guide mod urenheder i huden

Se hvordan du slipper af med tør, fedtet og uren hud! Ved hjælp af sund hudpleje styrker du huden og slipper for bumser, hudorme og talgknopper. Rigtig mange mennesker døjer med bumser og uren hud i ansigtet, i panden, på hagen eller sågar på ryggen eller andre steder på kroppen. Desværre kan du både opleve uren hud som teenager, ung og voksen, og for rigtig mange medfører hudproblemerne dårligt selvværd og frustrationer.

 

Heldigvis er der råd for, hvad du kan gøre for at behandle uren, tør og fedtet hud.

Hvorfor rense huden?

Urenheder i huden opstår blandt andet, fordi hudens porer stopper til, hvilket medfører hudorme, bumser og talgknopper.

Uren hud kan skyldes alt fra gamle hudceller til luftforurening og makeup. Hvis du undrer dig over, hvorfor du bør rense din hud, så er det altså for at få alle disse urenheder væk hver dag.

Herunder får du en enkel rutine, som du kan bruge dagligt, også selvom du har følsom hud.

Sådan renser du din hud i ansigtet

Køb en mild sæbe, som er velegnet til ansigtet og ikke er for hård imod huden eller udtørrer og irriterer. Undgå også at bruge fede produkter.

Fremgangsmåde:

 1. Fordel sæbe eller renseskum i ansigtet

 2. Skyl ansigtet med lunkent vand

 3. Påfør skintonic

 4. Brug efterfølgende en ansigtscreme

 5. Gentag hver morgen og aften

RENSETIP
Rens huden med ”Uren hud” fra Urtegaarden, der virker antiseptisk, rensende og sammentrækkende. Produktet er en blanding af æteriske olier fra timian, lavendel, salvie og tea tree samt azulén, og det er oplagt som førstehjælp til teenagehud eller andre, der har problemer med bumser og uren hud.
Dryp 1-2 dråber på et fugtigt stykke vat og rens huden med det.

 

Læg en god ansigtsmaske mod uren hud

Ansigtsmasker kan bruges til mange forskellige hudproblemer, bl.a. uren hud, bumser og hudorme.

Prøv en helt enkel maske, som du selv kan lave, mod uren hud:
Tilsæt 5 dråber uren hud aromaterapiolie til 1 stor tsk dybderensende ler og bland det godt sammen med 1-2 tsk morgenfruetinktur.

Fremgangsmåde:

 1. Start med at rense ansigtet godt med eksempelvis rensegel og påfør derefter masken. Brug evt. en pensel til at påføre masken

 2. Lad masken sidde 10-15 minutter

 3. Skyl derefter med lunkent vand

 4. Afslut med skintonic og en god ansigtscreme, som A-vitamincreme, der genopbygger hudens naturlige spændstighed og forebygger dannelsen af rynker

Sørg for god hudpleje

Når ansigtet er renset, er det vigtigt at tilføre fugt og pleje til huden. Uanset hvilken hudtype du har, bør du tilføre huden fugt, så den kan opnå den naturlige fugtbalance. En god creme beskytter mod udtørring og støtter hudens helingsproces.

Du kan nemt selv fremstille alt hvad du har brug for til en effektiv og naturlig ansigtspleje.

Find opskrifter på forskellige former for ansigtsrens og toner, serum, cremer mm til den daglige hudpleje, se alle Urtegaardens opskrifter på naturlig ansigtspleje.

 

Kemisk eksfoliering/peeling

Nogle gange skal huden renses ekstra godt for at blive sund og ren. Kemisk eksfoliering er en metode til at fjerne de døde hudceller og rense porerne i huden, så du får en smuk hud med mindre uren hud og færre bumser.

Eksfoliering kaldes også for peeling, og produkter til eksfoliering eller peeling indeholder aktive ingredienser, som syre, der kemisk renser huden for de døde hudceller.

Prøv Urtegaardens eksfolierende AHA-frugtsyrekur, der effektivt fjerner døde hudceller og virker regenerende og sammentrækkende. Se opskriften på hjemmelavet frugtsyre peeling.

 

Fremgangsmåde:

 1. Rengør huden

 2. Påfør et tyndt lag frugtsyre peeling lige før sengetid

 3. Skal ikke skylles af

 4. Brug fx under din natcreme

 5. Anvend kuren 7-10 dage

 6. Hold 7-10 dages pause og gentag om nødvendigt


Mekanisk eksfoliering / peeling

Mekanisk eksfoliering kaldes også skrub. Den har samme effekt som kemisk eksfoliering, men bruger ikke syre til at fjerne de døde hudceller.

I modsætning til den kemiske eksfoliering, bruger man i skrub en skrubbecreme med slibekorn eller en vaskeklud, der sørger for at skrubbe huden ren for døde hudceller – helt mekanisk.

Urtegaardens ansigtsskrub fjerner effektivt de døde hudceller fra ansigtet. Den aloe vera baserede gel spiller sammen med vegetabilsk glycerin, der vedligeholder hudens fugtniveau og modvirker udtørring. Resultatet er en blød, mere ensartet og næret hud.

Fremgangsmåde:

 1. Gør huden fugtig

 2. Påfør Ansigtsskrub ØKO

 3. Massér blidt med cirklende bevægelser

 4. Skyl efter med vand

 5. Kan andvendes 1-3 gange om ugen

 6. Uren hud opstår overalt på kroppen


Uren hud opstår ikke kun i ansigtet, selvom det for mange vil være det mest synlige sted, og derfor det område, man har mest fokus på. Men det er meget normalt med uren hud på ryggen, på armene, brystet eller andre steder på kroppen.

Også her gælder det om at holde huden ren og sund, så du undgår tilstoppede porer. Sørg for at huden aldrig tørrer ud, men at den altid har tilstrækkelig fugt, også selvom huden føles fedtet. Brug en god body lotion eller creme mod uren hud, efter du har vasket eller eksfolieret huden.

 

5 naturlige produkter mod uren hud

 

 1. ”Uren hud ” fra Urtegaarden
  Blanding af æteriske olier fra timian, lavendel, salvie og tea tree samt azulén. Virker antiseptisk, rensende og sammentrækkende

 2. Argan kropsolie
  Intensivt plejende kropsolie, baseret på økologisk arganolie, der effektivt revitaliserer og genopbygger huden uden at efterlade den fedtet

 3. Hybenkernelotion
  Revitaliserende kropslotion med cellefornyende og opstrammende olie fra hyben. Det oplagte valg når huden skal holdes spændstig og blød

 4. Silkebodyshampoo
  Blødgørende og let skummende bodyshampoo baseret på meget milde vegetabilske sæbestoffer. Modvirker udtørring og irritation

 5. Saltskrub
  Baseret på mineralrig salt, der nænsomt, men effektivt, sliber døde hudceller af. Resultatet er en revitaliseret hud med fornyet glød

Uren hud og kost

Der kan være sammenhæng mellem meget fed og krydret kost, som chips, slik og chokolade, hvis bestemte hormoner i kroppen påvirkes så meget af din kost, at det ender med at give bumser og uren hud. Et godt råd er at prøve det af selv, for at se om kosten har en effekt på din krop. På den måde kan du se om en kostomlægning vil have betydning for din urene hud. Den mest effektive og sikre fremgangsmåde er dog at bruge den rigtige hudpleje, som vil give dig meget hurtigere resultater end at eksperimentere med kosten.

 

FAQ: Oftest stillede spørgsmål om uren hud

 

Hvorfor får man uren hud?
Uren hud er helt normalt, særligt som ung i puberteten. På andre tidspunkter i livet kan uren hud skyldes stress eller hormonelle forandringer (fx ved stop med p-piller eller under graviditet).

Hvordan fjerner man uren hud?
Vask dig med en mild sæbe hver dag. Sørg for at holde huden fugtig og ren hele tiden ved hjælp af gode cremer mod uren hud.

Hvordan renser man sin hud bedst?
Du renser bedst din hud ved at give en eksfolierende behandling efterfulgt af en god fugtighedscreme.