Vare

Babassuolie ØKO

Økologisk babassuolie er en vegetabilsk koldpresset olie, der er fast ved temperaturer under 21 grader. Babassuolie er koldpresset af økologiske nødder fra babassupalmen (Orbignya Oleifera), der vokser i Sydamerika. Babassuolier er deodoriseret, dvs. duft, smag og farve er fjernet vha damp under vacuum, der er en skånsom proces, der bevarer oliens gode egenskaber.

Olie fra babassufrø har et højt indhold af den mættede fedtsyre laurinsyre, der er kendt for sin antimikrobielle effekt samt evne til at reducere inflammation, hvilket bl.a. gør babassuolie velegnet til uren hud og anden problemhud. Fedtsyren, myristinsyre, findes også i høj koncentration i olie fra babassunødder. Myristinsyre giver god glideeffekt og babssuolie er derfor særdeles velegnet i massageprodukter og som barberolie. Babassu olie virker beskyttende, fugtbevarende og nærer hud og hår i dybden. På grund af babassuolies lave smeltepunkt, giver den en kølende fornemmelse når den smøres på huden og er derfor oplagt i hjemmelavede aftersun produkter eller i andre produkter, som har til formål at lindre, herunder creme til sensitiv hud.

Vegetabilsk babassuolie kan anvendes rent på huden som ansigts-, hår- og kropsolie eller den kan anvendes som en del af  fedtfasen i hjemmelavet salve, lotion og creme. Babassuolie kan også med fordel anvendes i massageprodukter samt i håndrørte sæber. Babassuolie kan erstatte kokosolie i hjemmelavede hud- og hårplejeprodukter i forholdet 1 til 1.

Økologisk babassuolie er en fed olie, der absorberes langsomt af huden, uden at efterlade den fedtet.

Velegnet til alle hudtyper, også sart babyhud.

Kun til udvortes brug.

Fedtsyresammensætning, %:

Flerumættede

 

Enkeltumættede

Mættede

Omega-3

Omega-6

Omega-9

 

 

2,5

13,5

84

INCI: Orbignya Oleifera Seed Oil

Køb Babassuolie ØKO i 50 g.