Salgs- og leveringsbetingelser

Handelsbetingelserne er gældende fra den 9. september 2016

Indholdsfortegnelse

1.0 Om Urtegaarden ApS og www.urtegaarden.dk

2.0 Bestilling af varer

2.1 Sådan handler du hos os

3.0 Priser

4.0 Betaling & betalingsgebyrer

5.0 Ændring/annullering af ordre

6.0 Levering og leveringsgebyrer

6.1 Levering i Danmark (ekskl. Grønland og Færøerne)
6.2 Levering til udlandet (inkl. Grønland og Færøerne)
6.3 Afhentning eller levering efter aftale
6.4 Leveringstid

7.0 Fortrydelsesret

7.1 Returnering
7.2 Varer undtaget fortrydelsesretten
7.3 Varens tilstand, når du sender den retur
7.4 Tilbagebetaling af købsbeløbet

8.0 Reklamationsret

9.0 Personlige oplysninger / persondatapolitik

9.1 Cookies
9.2 Logstatistik
9.3 Personlige oplysninger
9.4 Nyhedsbrev

10.0 Klageadgang

1.0 Om Urtegaarden ApS & www.urtegaarden.dk


Urtegaarden ApS
Aldershvilevej 1
8961 Allingåbro
Danmark

Telefon (+45) 86480011
e-mail urtegaarden@urtegaarden.dk

CVR: 13 71 25 06

Urtegaarden er etableret i 1978 og blev registreret som ApS i 1989. www.urtegaarden.dk drives af Urtegaarden ApS og alle aftaler der indgås på websitet indgås mellem kunden og Urtegaarden ApS.

2.0 Bestilling af varer

Varer kan købes på www.urtegaarden.dk eller ved at kontakte Urtegaarden ApS på en af nedenstående kontaktinformationer. Ved afslutning af varebestilling på www.urtegaarden.dk får du automatisk en emailbekræftelse af ordren, hvori det fremgår hvilke varer, du har bestilt. Vi anbefaler, at du gemmer din bekræftelse. Bestiller du på øvrige kontaktformer bekræftes ordren ikke.

Telefon (+45) 86480011
e-mail urtegaarden@urtegaarden.dk

Urtegaarden ApS
Aldershvilevej 1
8961 Allingåbro

Der er ikke mulighed for at se tidligere ordrer ved login på hjemmesiden. Hvis du ønsker at modtage en kopi af din ordrebekræftelse eller faktura, kan du sende en e-mail på urtegaarden@urtegaarden.dk eller kontakte Urtegaarden ApS via ovenstående kontaktinformation. Angiv dit kundenummer ved henvendelse.

Når du handler på www.urtegaarden.dk eller med Urtegaarden ApS på øvrige ovennævnte kontaktformer indgås alle aftaler på dansk.

Du skal være fyldt 18 år for at handle på urtegaarden.dk - er du under 18 år skal du have samtykke fra dine forældre. En aftale kan altid let annulleres af en forælder, hvis det skulle vise sig at den er blevet indgået af et barn eller ung under 18 år.

2.1 Sådan handler du hos os

Når du handler via www.urtegaarden.dk skal du igennem 5 trin:

1. Find den eller de varer du ønsker i webbutikken, læg dem i kurven, gå herefter til kassen

2. Check at det er de korrekte vare og antal der er i kurven

3. Fortsæt og indtast dine kontaktoplysninger

4. Fortsæt og vælg betalings- og leveringsmetode

5. Fortsæt til godkend. Tryk godkend og betal din ordre, hvis den er som den skal være

 

3.0 Priser

Alle priser på www.urtegaarden.dk er angivet i danske kroner (DKK) og er inklusive 25 % dansk moms. Alle eventuelle leveringsgebyrer og betalingsgebyrer ved forsendelse i Danmark bliver oplyst inden accept af køb. Ved forsendelse til udland fremsendes e-mail til den opgivne e-mailadresse med oplysninger om de faktiske fragtomkostninger, hvis disse overskrider DKK 100 og før accept af denne er du ikke forpligtet af ordren.

4.0 Betaling & betalingsgebyrer

På www.urtegaarden.dk og ved bestilling på telefon 86480011 kan der betales med Dankort, Visa-Dankort, Visa, Visa-Electron, Mastercard, Mastercard-Debet, Maestro og JCB, på www.urtegaarden.dk kan der endvidere betales eDankort. Institutioner kan betale via eFaktura (med EAN-nummer).

Betaling med betalingskort, netbank og eFaktura er gratis, mens der ved faktura pålægges et betalingsgebyr på DDK 30.

4.1 Om sikkerhed i forbindelse med betalingskort transaktioner

Betales der med betalingskort er du altid sikret mod misbrug. Du har nemlig mulighed for at afvise en betaling, når du modtager din betalingsoversigt. Du har ingen selvrisiko i tilfælde af, at dit kort bliver misbrugt i en internet-butik, der benytter SSL (Secure Socket Layer) i sit betalingssystem. Urtegaarden anvender et SSL-krypteret betalingssystem leveret af www.quickpay.dk.

Dermed er du bedre sikret end i den fysiske verden, hvor du har en selvrisiko på DKK 1200 når dit dankort misbruges ved brug af pin-koden.

Data du sender i forbindelse med køb betalt med betalingskort er krypterede (SSL), og det er således kun PBS, der kan læse dem. Hverken Urtegaarden ApS eller andre har mulighed for at læse dataene.

Beløbet for varerne trækkes først, når varerne sendes fra Urtegaarden ApS. Der kan aldrig trækkes et større beløb, end det du har godkendt ved købet.

5.0 Ændring/annullering af ordre

Ved ændring af køb efter ordreafgivelse kan du ændre ordren ved at kontakte Urtegaarden ApS på urtegaarden@urtegaarden.dk eller telefon 86480011. Vi vil derefter hjælpe dig med at ændre din ordre, men KUN hvis ordren endnu ikke er afsendt fra vores lager.
Er ordren allerede afsendt, har du 30 dages returret (læs om returret i punkt 8.0).

6.0 Levering og leveringsgebyrer

6.1 Levering i Danmark (ekskl. Grønland og Færøerne)

Ordrer under DKK 500 pålægges et leveringsgebyr på DKK 40 ved levering med GLS. Levering med PostDanmark koster DKK 80 for bestillinger under DKK 1.000. Overstiger ordrens værdi henholdsvis DKK 500 eller DKK 1.000 betaler Urtegaarden for leveringen.

6.2 Levering til udlandet (inkl. Grønland og Færøerne)

Ved afgivelse af ordren på www.urtegaarden.dk vælges leveringsgebyr, Udland på DKK 100, men uanset ordrens størrelse opkræver vi de reelle leveringsomkostninger. Er leveringsomkostninger mere end DKK 100 vil det blive oplyst på den indtastede e-mailadresse. Leveringsgebyret godkendes ved at besvare  e-mailen med et positivt tilsagn om indgåelse af handlen. Besvares e-mailen ikke inden 5 dage annulleres ordren.

Når Urtegaarden ApS modtager din accept af en eventuelt højere leveringsomkostning end DKK 100, vil du afhængig af betalingsformen blive kontaktet på følgende måde:


Ved betaling med betalingskort: En medarbejder fra Urtegaarden ApS vil fremsende en e-mail på den indtastede e-mailadresse med betalingslink via quickpay. Betalingen registres med det samme og ordren kan umiddelbart herefter sættes i gang.
Ved betaling med bankoverførsel: En medarbejder fra Urtegaarden ApS vil kontakte dig på den indtastede e-mailadresse og oplyse ordrens samlede beløb, samt bankinformationer til overførsel fra udenlandske konti. Først når vi har registreret pengene på vores konto afsendes ordren. Dette kan tage op til 5 bankdage afhængigt af hvilken bank der anvendes.

6.3 Afhentning eller levering efter aftale

Ønsker du at afhente bestillingen på Urtegaarden ApS, Aldershvilevej 1, 8961 Allingåbro kan det ske uden leveringsgebyr. Du bør dog kontakte Urtegaarden ApS inden afhentning. Åbningstiderne er som følger mandag til torsdag 9.00 - 16.00 og fredag fra 9.00 - 14.30.

Har du en anden aftale om levering forhandles leveringsgebyr og betingelser individuelt og betales efter aftale med en medarbejder fra Urtegaarden ApS.

6.4 Leveringstid

Normal leveringstid med GLS er 1-5 hverdage.

Normal leveringstid med Postnord er 2-8 hverdage.

7.0 Fortrydelsesret

Du har altid 30 dages fortrydelsesret når du handler på www.urtegaarden.dk eller ved telefonisk eller skriftlig kontakt med Urtegaarden ApS. Fortrydelsesretten løber fra den dag hvor du har modtaget din vare.

Du skal inden 30 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives via e-mail urtegaarden@urtegaarden.dk eller telefon i åbningstiden via telefon 86480011. Alternativt kan du benytte standardfortrydelsesformularen. I din meddelelse skal du tydeligt gøre opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret.

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte at modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

7.1 Returnering

Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse, og senest 14 dage efter at du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du skal selv afholde de direkte udgifter i forbindelse med varens returforsendelse. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Ordren sendes til:

Urtegaarden ApS
Aldershvilevej 1
8961 Allingåbro

eller den kan afleveres personligt på ovenstående adresse mod forudgående aftale.

Manglende original emballage kan muligvis udgøre en værdiforringelse, så for at være sikker på at kunne modtage alle pengene retur, anbefales det, at varen returneres i original emballage.

7.2 Varer undtaget fortrydelsesretten

Følgende varer er undtaget fortrydelsesretten:

Forseglede varer, som af hygiejnemæssige årsager ikke er egnede til at blive returnerede, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen. Du mister din fortrydelsesret, hvis du bryder forseglingen på varer, som af hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret.

Varer produceret eller bestilt hjem fra anden leverandør specielt til dig.

7.3 Varens stand når du sender den retur

Du hæfter kun for en eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber, og den måde, den fungerer på. Du kan med andre ord prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik, men du må ikke tage den i egentlig brug.

Hvis varen er prøvet udover hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens  handelsmæssige værdi.

7.4 Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du det beløb du har betalt til os for varen, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger på varen modtaget fra dig. Vi gennemfører tilbagebetalingen med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

Tilbagebetalingen finder sted senest 7 dage efter at vi har modtaget varen retur. Vi kan tilbageholde betalingen indtil vi har modtaget varen retur, medmindre der fremlægges dokumentation for at have returneret den.

Det er ikke et krav, men ekspeditionen fremmes, hvis fyldestgørende informationer følger pakken. Eksempelvis kopi af ordrebekræftelse, kundenummer, bankoplysninger og kopi af evt. forudgående korrespondance.

Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.

8.0 Reklamationsret

Når du handler på www.urtegaarden.dk har du selvfølgelig 24 måneders reklamationsret. Dette betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Dette betinger selvfølgelig at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.

Der skal reklameres inden rimelig tid efter at du har opdaget manglen ved varen. Hvis der reklameres inden 2 måneder fra fakturadato, vil reklamationen altid være rettidig.

Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger eller fremsender en returpostlab ved eventuel returnering af varen. Varen skal altid sendes retur i forsvarlig emballage, og huske at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger 

Når du ønsker at reklamere over et produkt, skal det indsendes til os på vores adresse.

Urtegaarden ApS
Aldershvilevej 1
8961 Allingåbro

Når du returnerer varen, bedes du beskrive fejlen ved det købte.

Bemærk - vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller andet.

9.0 Personlige oplysninger / persondatapolitik

9.1 Cookies

En cookie er en betegnelse for det forhold, at en brugers adfærd på et netværk registreres hos brugeren selv (på brugerens harddisk). På den måde ved serveren (f.eks. en hjemmeside) ved brugerens næste besøg, hvem brugeren er.

Der lagres ikke personhenførbare oplysninger i en cookie, men snarere oplysninger om brugerens adfærd på en hjemmeside f.eks. et indtastet brugernavn i forbindelse med login til en særlig sektion på websitet. En cookie lagres på brugens harddisk sammen med cachede filer. En cookie er således en tekstfil, der sendes til din browser fra en webserver og lagres på din computers harddisk. Du kan sætte din browser til at informere dig, når du modtager en cookie, eller du kan vælge at slå cookies helt fra.

Det eneste disse cookies bruges til er at genkende din PC.

Rent teknisk kan "Cookies" deles op i to typer. Den ene type kaldes "sessioncookies". "Sessioncookies" er til for at holde styr på, hvad du har lagt i din indkøbskurv, mens du navigerer rundt på hjemmesiden. "sessioncookies" gemmes ikke på din PC, men forsvinder når du lukker din web-browser.

Der findes en anden type "Cookie" som kaldes "permanent Cookie" og den gemmes som en tekstfil på din PC i ca. en måned. En "permanent Cookie" er med til at vores server kan genkende din PC næste gang du logger ind på vores hjemmeside.

På www.urtegaarden.dk anvendes cookies med det formål at optimere websitet og dets funktionaliteter, og dermed gøre besøget så nemt som muligt for dig.

Du har altid mulighed for at slette cookies fra din computer.

9.2 Logstatistik

Logstatistik bruges på www.urtegaarden.dk og betyder, at et statistik-system opsamler information, som kan give et statistisk billede af, hvor mange besøgende et website har haft, hvor de kommer fra, på hvilken del af websitet dette forlades mm. Statistikken anvendes med det formål at optimere websitet og dets funktioner.

9.3 Personlige oplysninger

For at du kan indgå en aftale med os via websitet skal du lade dig registrere med følgende personlige oplysninger, hvor dit telefonnummer fungerer som kundenummer (kontonummer):

Navn
Adresse
Telefonnummer
E-mailadresse

Samt evt. følgende: Firmanavn/institution, fax, EAN-nummer og leveringsoplysninger.

Vi foretager registreringen af dine personoplysninger med det formål at kunne levere varen til dig.

Personoplysningerne registreres hos Urtegaarden ApS og opbevares i 5 år (5 år pga. krav fra bogføringsloven), hvorefter oplysningerne slettes.

Når der indsamles personoplysninger via vores website, sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, således at du er informeret om præcis, hvilke oplysninger der indsamles og hvorfor.

Direktøren for Urtegaarden ApS har adgang til de oplysninger, der registreres om dig.

Den dataansvarlige på www.urtegaarden.dk er adm. direktør Vibeke Estrup.

Vi opbevarer ikke kundeoplysninger krypteret.

Vi transmitterer ikke kundeoplysninger krypteret.

Oplysninger afgivet til www.urtegaarden.dk videregives eller sælges på ingen måde til tredjemand, og vi registrerer ingen personfølsomme oplysninger.

Som registreret hos Urtegaarden ApS, har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til Urtegaarden ApS via e-mail: urtegaarden@urtegaarden.dk.

9.4 Nyhedsbrev

Du har på www.urtegaarden.dk mulighed for, at tilmelde dig Urtegaardens nyhedsbrev. I forbindelse med tilmeldingen oplyser du navn og e-mailadresse. Oplysningerne sendes og opbevares ukrypteret. Oplysninger afgivet til www.urtegaarden.dk videregives eller sælges på ingen måde til tredjemand. Du har altid mulighed for, at framelde dig på www.urtegaarden.dk eller ved at kontakte os på urtegaarden@urtegaarden.dk.

10. Klageadgang

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til vores kundeservice via e-mail urtegaarden@urtegaarden.dk

Hvis det ikke lykkes at finde en løsning, kan du indgive en klage til relevante nævn på området, såfremt betingelserne herfor er opfyldt:

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Carl Jacobsensvej 35

2500 Valby

www.forbrug.dk

 

Er du forbruger med bopæl i et andet EU land end Danmark, kan du klage til EU-kommissionens online klageportal: http://ec.europa.eu/odr