Opskrift
Dadelmarcipanbrød

Dadelmarcipanbrød
175 g
30-60 minutter
14 dage (Lufttæt)
Let

Råvarer

100 g mandler
50 g tørrede dadler
5 dråber mandelessens
25 ml Maltitol
12 ml vand

Redskaber

1 vægt
1 kniv
1 minihakker
1 måleskesæt
1 grydeske
1 dejskraber
1 gryde
1 skål der slutter tæt til gryden
1 bolsjetermometer
1 teske

Sådan laver du dadelmarcipanbrød

Temperering af chokoladen
Dadelmarcipanbrød

Tips & Tricks

Vil du hellere bruge en anden type chokolade?

Du kan sagtens bruge en anden type chokolade til dine chokoladeskaller. Eller hvad med at lave striber, mønstre eller lignede i bunden af chokoladeformen, så du får flotteste chokolader. Fyld den tempererede chokolade i et lille kræmmerhus og pynt løs. Husk at lade chokoladen størkne før chokoladeskallen laves.
For at opnå det perfekte knæk tempereres mørk-, hvid- og mælkechokolade ved forskellige temperaturer. Se hjælpeskemaet nedenfor.

Chokoladetype

Mørk chokolade

Mælkechokolade

Hvid chokolade

Max. temperatur

55 °C

45 °C

40 °C

Min. temperatur

29 °C

28 °C

27 °C

Arbejdstemperatur

31-33 °C

30-32 °C

29-31 °C