Opskrift

Guf med pebermyntesmag

Pift isen op med pebermynteguf

Mængde: 250 g
Tilberedningstid: 30 min.

Holdbarhed: 4-5 timer

Råvarer

150 g sukker
50 ml vand
2 bægre pasteuriserede æggehvider
eller 3 æggehvider
5 ml pebermynteessens
30 dråber grøn slikfarve

Redskaber

1 gryde
1 smal skål

1 ske
1 håndmixer
1 måleske
1 dejskraber

Fremstilling

  1. Bland sukker og vand i en gryde og opvarm ved svag varme
  2. Rør indtil sukkeret er smeltet og varm videre uden omrøring til temperaturen er 120 °C
  3. Mens sukkermassen koges piskes æggehviderne i en rummelig skål, den grønne slikfarve binder bedst når den kommes i før piskning
  4. Pisk æggehviderne 5 - 10 min.
  5. Hæld den varme sukkerlage ned i skummet i en tynd stråle under fortsat piskning, mindst 5 minutter
  6. Tilsæt 5 ml pebermynteessens

Spises samme dag, f.eks. på chokoladeis