Opskrift

Lakridsguf

Lav din egen lækre guf med lakridssmag

Mængde: 250 g
Tilberedningstid: 30 min.

Holdbarhed: 4-5 timer i køleskab

Råvarer

150 g sukker
60 g druesukker
50 ml vand
14 g æggehvidepulver ØKO*
86 g lunkent vand
3-4 g lakridsekstrakt

*svarende til
2 bægre pasteuriserede æggehvider
eller 3 æggehvider

Redskaber

1 gryde
1 smal skål
1 ske
1 håndmixer
1 måleske
1 dejskraber

Fremstilling

  1. Bland æggehvidepulver med lunkent vand og pisk til det skummer op, max 1 min.
  2. Bland sukker, druesukker og vand i en gryde og opvarm ved middel varme
  3. Kog sukkerblandingen op under omrøring indtil det koger, fortsæt opvarmningen til 117 °C og tag gryden af varmen og vent til sukkermassen er boblet af
  4. Hæld den varme sukkerlage ned i æggehvideblandingen i en tynd stråle mens der piskes ved middelhastighed
  5. Pisk skummassen i ca. 4 min. ved max. hastighed
  6. Tilsæt 3-4 g lakridsekstrakt

Spises samme dag på is eller anden dessert.