Hurtig levering med GLS
Sikker betaling
Opskrift
Peanutbar med chokoladeovertræk

Lækker hjemmelavet peanutbar med chokolade

140 g
15-30 minutter
14 dage (Tørt, Lufttæt)
Let

Råvarer

Nøddemasse
1 dl Peanuts ØKO
25 ml Maltitol Maltitol
2,5 g (2ml) Gummi arabicum ØKO Gummi arabicum ØKO
Chokoladeovertræk
50 g Mørk chokolade ØKO perler Mørk chokolade ØKO perler

Redskaber

1 vægt
1 måleskesæt
1 kniv
1 skærebræt
1 pande
1 bagepapir
1 gryde
1 skål, der slutter tæt til gryden

Sådan laver du peanutbar med chokoladeovertræk

Peanutmasse
Temperering af chokoladen
Nøddebar

Tips & Tricks

Vil du hellere bruge en anden type chokolade?

Du kan sagtens bruge en anden type chokolade til dine chokoladeskaller. Eller hvad med at lave striber, mønstre eller lignede i bunden af chokoladeformen, så du får flotteste chokolader. Fyld den tempererede chokolade i et lille kræmmerhus og pynt løs. Husk at lade chokoladen størkne før chokoladeskallen laves.
For at opnå det perfekte knæk tempereres mørk-, hvid- og mælkechokolade ved forskellige temperaturer. Se hjælpeskemaet nedenfor.

Chokoladetype

Mørk chokolade

Mælkechokolade

Hvid chokolade

Max. temperatur

55 °C

45 °C

40 °C

Min. temperatur

29 °C

28 °C

27 °C

Arbejdstemperatur

31-33 °C

30-32 °C

29-31 °C