Hurtig levering med GLS
Sikker betaling
Opskrift
Rom-appelsinnougat fyldt chokolade

Blanke fyldte chokolader med cremet fyld af appelsinnougat og et tvist af rom

24 hjerteformede chokolader
120 minutter
14 dage (Stuetemperatur, Tørt, Mørkt)
Svær

Råvarer

Chokoladeskaller
250 g Mælkechokolade perler ØKOMælkechokolade perler ØKO
Fyld
150 g nougat
1 ml Appelsinolie ØKOAppelsinolie ØKO
1 ml Romaroma Romaroma

Emballage

1 Form chokolade hjerte luksusForm chokolade hjerte luksus
1 KræmmerhuseKræmmerhuse

Redskaber

1 vægt
2 gryder (1 med låg)
2 skåle der slutter tæt til gryderne
1 bolsjetermometer
1 måleskesæt
1 grydeske
1 teske
1 dejskraber 
1 plastskraber
1 ophælderpose
1 chokoladeform
Bagepapir

Sådan laver du rom-appelsinnougat fyldt chokolade

Klargøring af form
Temperering af chokoladen
Støbning af chokoladeskaller
Fyld

Tips & Tricks

Pyntetips

Guld, sølv, kobber eller vinrød pulver slikfarve kan drysses for marmorering eller pensles i formen før chokoladeskallen laves.
Alternativt kan farverne pensles på den færdigstøbte chokolade med en lille spids pensel.

Vil du hellere bruge en anden type chokolade?

Du kan sagtens bruge en anden type chokolade til dine chokoladeskaller. Eller hvad med at lave striber, mønstre eller lignede i bunden af chokoladeformen, så du får flotteste chokolader. Fyld den tempererede chokolade i et lille kræmmerhus og pynt løs. Husk at lade chokoladen størkne før chokoladeskallen laves.
For at opnå det perfekte knæk tempereres mørk-, hvid- og mælkechokolade ved forskellige temperaturer. Se hjælpeskemaet nedenfor.

Chokoladetype

Mørk chokolade

Mælkechokolade

Hvid chokolade

Max. temperatur

55 °C

45 °C

40 °C

Min. temperatur

29 °C

28 °C

27 °C

Arbejdstemperatur

31-33 °C

30-32 °C

29-31 °C