Opskrift

Sød lakrids

Mængde: 225 g
Tilberedningstid: 1,5 time

Holdbarhed: 3 uger i lufttæt emballage

Råvarer

Sukkermasse:
125 g glukosesirup*
25 g sukker
5 ml. sort slikfarve
Lakridsblanding:
50 g gummiarabicum ØKO
10 g lakridsekstrakt
10 g majsstivelse
Gelatineblanding:
30 ml varmt vand
20 g gelatine ØKO
Øvrigt:
3 dråber anisolie
neutral madolie

* håndteres med våde hænder og redskaber

Redskaber

1 stor glasskål, ca. 1,5 l
1 stor gryde med låg, hvor ovenstående skål kan være i
1 gryde med låg, ca. 1 l
1 vægt
1 gaffel
1 teske
2 dejskrabere
1 form, ca. 12 x 15 cm
1 skål
1 måleske
1 saks
1 lille sigte
1 pensel
Bagepapir
Plastpose

Fremstilling

  1. Beklæd formen med bagepapir. Pensel med ganske lidt neutral olie
  2. Start med sukkermassen: Lav et vandbad i den store gryde. Placer den store glasskål i gryden og fyld gryden op med vand, så 3/4 af skålen er dækket. Tag skålen op og opvarm vandet til kogepunktet. Hold vandet på kogepunktet
  3. Afvej alle råvarerne i skålen og sæt den i vandbadet ovenpå et par stykker køkkenpapir. Læg låg på gryden
  4. Sigt lakridsblandingen sammen i en skål, sørg for at massen er helt ensartet
  5. Når sukkermassen er flydende tages skålen op af vandbadet og lakridsblandingen tilsættes. Rør godt sammen med en gaffel og sæt skålen i vandbadet igen. Læg låg på gryden
  6. Lad skålen stå i den kogende vandbad 30 min. Rør 1 - 2 gange. Lakridsmassen skal koge let op
  7. Imens laves gelatineblandingen: Placer den lille glasskål i den lille gryde. Fyld op med vand, så 3/4 af skålen er dækket. Tag skålen op og opvarm vandet til kogepunktet. Tag gryden af varmen. Afmål 30 ml af det kogende vand i skålen og drys gelatinen i. Rør forsigtigt sammen til en ensartet blanding. Stil skålen tilbage i gryden. Læg låg på og lad den stå til senere
  8. Rør anisolien i den færdig lakridsmasse. Rør herefter gelatineblandingen i og tag skålen op af vandbadet
  9. Hæld straks lakridsen i formen. Lad den tørre 30 min. Læg herefter et stykke bagepapir over og vend lakridsen om. Lad den hvile på bordet uden formen. Efter ca 30 min kan bagepapiret tages af og lakridserne er klar til at blive klippet i passende stykker. Pensel saksen med lidt madolie
  10. Efter 2 - 16 timers tørring pakkes lakridsen i plastposer