Opskrift

Sorbet med smag af jordbær

Mængde: 800 ml
Tilberedningstid: 30 min + frysetid

Holdbarhed: 3 mdr

Råvarer

Grundsirup:

330 g sukker
330 g vand

Smag og farve:

4 g citronsyre
4 ml jordbæraroma
1 ml rød slikfarve

Æggehvideblanding:
5 g æggehvidepulver ØKO
35 g lunkent vand

Redskaber

1 vægt
1 gryde (2 l)
1 grydeske
1 termometer
2 røreskåle (frostsikker)
1 håndmikser

 

Emballage

2 stk. 1 liter forme

Fremstilling

1. Grundsirup: Afvej vand og sukker i en gryde. Opvarm under omrøring ved middelvarme til alt sukkeret er smeltet. 

2. Tilsæt smag og farve til grundsiruppen og rør godt sammen.

3. Hæld i en frostsikker røreskål og sæt sorbeten i fryseren indtil den er frossen, ca 6-8 timer

4. Tag sorbeten ud af fryseren, lad den tø 5 min inden den omrøres og pisk den hurtigt sammen med håndmixeren

  1. Æggehvideblandingen:
  2. Pisk æggehvidepulveret sammen med det lunkne vand til massen er stift
  3. Æggehvideblandingen piskes i sorbeten.
  4. Hæld sorbeten i en form og sæt den tilbage i fryseren yderligere 3 timer