Opskrift

Sukkerpasta (sugarpaste)

Sød og elastisk sukkerpasta (sugarpaste) til overtræk af kager, cupcakes o.l. Let at forme til holdbare figurer, der kan bruges til kagedekorering.

Mængde: 500 g
Tilberedningstid: 1 time

Holdbarhed: 1 uge, lufttæt i køleskab

Råvarer

7 g æggehvidepulver ØKO
43 ml vand, 30-35 °C
15 ml glukosesirup
ca. 500 g flormelis

Redskaber

1 vægt
1 måleskesæt
1 håndmikser
1 stor skål
1 grydeske
1 bolsjevæv

Fremstilling

  1. Afmål 43 ml, 30-35 °C varmt vand i en stor skål. Tilsæt 7 g æggehvidepulver ØKO og pisk blandingen til den er skummet op
  2. Tilsæt 15 ml glukosesirup og 50 g flormelis og rør med en grydeske til massen bliver ensartet
  3. Tilsæt mere flormelis under omrøring lidt efter lidt til massen bliver sej
  4. Skrab massen ud på et bolsjevæv og ælt resten af flormelisen i
  5. For farvning af massen se:www.urtegaarden.dk
  6. Pak massen ind i husholdningsfilm og opbevar den køligt indtil den skal anvendes