Test for allergi og overfølsomhed

 

Flere og flere får problemer med allergi og overfølsomhed. Det er derfor en god idé selv at fremstille sine hud- og hårprodukter, så man helt nøjagtigt ved, hvad der er i.

Allergi forekommer dog overfor både syntetiske og naturlige stoffer. Så selvom vores naturkosmetik fremstilles af så rene og naturlige råvarer som muligt, kan det ikke garanteres at ingen vil opleve allergiske reaktioner overfor dem. Naturlige fødevarer, eksempelvis jordbær og nødder kan også give allergiske reaktioner hos personer.

Allergi er meget individuel, og er du i tvivl, om du har allergi, så test produktet på huden, i et område på størrelse med en 5-krone, og afvent op til 24 timer for resultatet.

Lægernes parfume-allergitest

Lægernes allergitest (fragrancetest) er en blanding af 17 bestemte stoffer. I 85% af allergitilfældene er det nemlig et eller flere af de 17 stoffer, der er synderen. Det er både syntetiske og naturligt forekommende stoffer. Reagerer man på testen, er det helt sikkert, at man er allergisk overfor et eller flere af de 17 stoffer.

Derfor kan man evt. godt tåle alle mulige andre duftstoffer. Reagerer man ikke, kan det alligevel godt være, at man er mellem de 15%, der er allergiske overfor helt andre duftstoffer end de 17, der er i lægernes test. Det mest sikre er derfor selv at udføre en allergitest med præcis det stof, man mistænker.

 

Individuel allergitest

Stoffet skal først fortyndes eller opløses i vand eller olie i 2% opløsning. Påfør stoffet på underarmen, i et område på størrelse med en 5-krone. Allergitesten udføres igen efter 24 timer. Efter nogle timer vil man kunne se, om der er en allergisk reaktion (rødme, kløe, hævelse).

 

Test for overfølsomhed

Stoffet påføres huden ufortyndet som beskrevet ovenfor. Det er kun nødvendigt at gøre det en gang.