Appelsinhud - Se de 9 ting du bør vide om cellulite

 

Appelsinhud bliver tydeligere med alderen, og hormonforandringer som f.eks. sætter ind under graviditet, kan sætte yderligere fart på udviklingen af den bulede hud på eksempelvis lår, baller eller arme. 

For at få bugt med cellulite kræves en samlet indsats. Der findes ikke én appelsinhud behandling, som med et trylleslag kan give den glatte hud, som mange drømmer om. Her er til gengæld tre tiltag, som tilsammen giver dig et stærkt forsvar mod den ujævne hud.

Hvad er appelsinhud?

Appelsinhud er ujævn hud, der kan minde om overfladen på en appelsin.

Appelsinhud skyldes ophobning af fedt i små hulrum i bindevævet. Bindevævet bliver stivere med alderen, og det giver buler i huden.

Hvad er cellulite?

Cellulite er et andet ord for appelsinhud, som er de små buler i huden, der kan minde om overfladen på en appelsinskal. Cellulite skal ikke forveksles cellulitis, der er en bakterieinfektion i huden.

Cellulite behandles bedst med hyppig motion, god kost og stimulerende hudpleje.

 

Hvem får appelsinhud?

Langt de fleste kvinder har appelsinhud og det gælder også de slanke - her er det bare mindre tydeligt.

Appelsinhud forekommer ofte på lår og hofter, men kan også opstå på armene eller andre steder på kroppen.

Hvorfor får man appelsinhud?

Årsagen til appelsinhud skal findes i fordelingen af fedtvæv, muskelvæv og bindevæv, der er genetisk bestemt og arvelig.

De fleste kvinder får mere tydelig appelsinhud (cellulite) med alderen, fordi bindevævet bliver stivere. Derfor er jævnlige øvelser, sund kost og god kropspleje et godt modtræk mod appelsinhud.

 

Hvordan kommer man af med appelsinhud?

Den bedste appelsinhud behandling er regelmæssig motion, varieret og fedtfattig kost samt god hudpleje.
Hvis du vil fjerne appelsinhud (cellulite) på lårene er der derfor ingen nemme genveje. Hvis du vil slippe helt af med den ujævne hud, er det en hård kamp. Men heldigvis er det indsatsen værd, da kombinationen af motion, kost og hudpleje også er sundt for dit generelle velvære.

 

1. Motion bekæmper appelsinhud

Regelmæssig træning er en helt afgørende del af kampen mod appelsinhud på lår, hofte og såmænd også arme eller andre steder på kroppen, hvor cellulite forekommer.

Årsagen til appelsinhud er fedtophobning, og det er derfor en rigtig god idé at opbygge muskler, der kan være med til at forbrænde fedtet.

 

Stærke muskler gør, at huden ser strammere ud. Det er med til at modvirke de buler i huden, som vi kalder appelsinhud.

Der er særligt to øvelser, der har vist sig gode mod den irriterende appelsinhud.

Lunges er en super effektiv øvelse for underkroppen. Den bliver hurtigt en af dine daglige favoritaktiviteter, og med en jævnlig indsats er den også med til at sætte en stopper for cellulite.

Squat er en anden meget populær øvelse, fordi den går ind og styrker både baller, lår, mave og ryg. Og så er den nem at lave hjemme på stuegulvet.

 

Kan appelsinhud trænes væk? Nej, træning alene kan ikke gøre det. Der skal også sættes ind på flere andre områder.

 

Får du ømme muskler af træningen er det oplagt med en massage.

Lav din egen massageolie og tilsæt muskelømhed, der er en aromaterapiblanding, der lindrer ømme muskler.

2. Sund og varieret kost modvirker cellulite

Når det handler om at få appelsinhuden væk, er en sund og fedtfattig kost mindst lige så vigtig som motion. Her findes der mange holdninger og meninger til, hvad der er den bedste kost. Et godt sted at starte er simpelthen at følge kostrådene, som handler om at spise varieret og ikke for meget.

 

Sørg blandt andet for at spise masser af frugt og grønt, så kroppen får de afgørende vitaminer og mineraler, som den har brug for. Fødevarestyrelsen anbefaler mindst 600 gram frugt og grønt om dagen.

 

Drik også masser af vand og undgå væsker med sukker eller alkohol. Det gør det langt lettere at holde vægten. Det er normalt fornuftigt at indtage én til halvanden liter væske i døgnet. Bliver vandsmagen lidt for kedelig kan du pifte den op med lidt aroma. Find inspiration til smage her

 

En sund kost medvirker til at kroppen holdes i tip top stand, hvilket er vigtigt af utallige grunde – også i kampen mod appelsinhud.

 

Men der er mere, du kan gøre.

3. Stimulér blodcirkulationen

Ud over jævnlig motion og sund kost, er hudpleje en vigtig del af indsatsen mod appelsinhud. Har du en glat hud, ser dine lår og arme bare pænere ud. Derfor er det værd at investere i en god lotion og en skrub.

 

Blodcirkulationen stimuleres, når du plejer huden, f.eks med en god saltskrub, som effektivt, sliber døde hudceller af. På sigt får huden en mere glat og ensartet struktur. Samtidig understøtter kombinationen af æteriske olier den stimulerende og rensende effekt og giver ovenikøbet en skøn opfriskende duft.

Med ganske enkle midler kan du også lave din egen sukkerskrub, der er en skrub, som er oplivende og meget nænsom mod huden. Med en mild peeling som denne, giver du huden de bedste betingelser for at være frisk og sund.

 

Du kan også med fordel tilsætte æteriske olier, der stimulerer blodcirkulation, til dine hjemmelavede kropsplejeprodukter. Tilsæt f.eks. rosmarinolie eller appelsinolie, der begge sætter gang i blodcirkulationen til en kropsolie, bodyskrub eller bodylotion.

 

 

Tre ting der forværrer appelsinhuden

Sund kost og motion samt en fornuftig hudpleje er med til at modvirke appelsinhud. Det er samtidig yderst vigtigt at holde sig langt væk fra de værste årsager til appelsinhud.

 

Se her, hvad du helt sikkert skal holde dig fra:

  • Rygning gør huden mindre spændstig og elastisk. Huden bliver simpelthen mindre modstandsdygtig og appelsinhuden mere synlig. Så drop cigaretterne.
  • Overvægt giver stor sandsynlighed for appelsinhud. Det er endnu en grund til at dyrke regelmæssig motion og holde den slanke linje.
  • Stress medfører, at kroppen udskiller kortisol, der hæmmer dannelsen af kollagen. Det medfører slapt bindevæv og tyndere hud og karvægge, der er et grundelement i appelsinhud.

Tre myter om appelsinhud

Rigtig mange kvinder døjer med appelsinhud, så det er meget naturligt, at der opstår myter og en masse gode råd til, hvordan man kan komme af med sin appelsinhud. Her er nogle af de mest udbredte myter.

  • Solbrun hud skjuler appelsinhud – det er en myte. Solens UV-stråler er ubarmhjertige mod huden, og selvom en gylden lød kan skjule nogle af hudens buler, forsvinder de ikke. Tværtimod vender appelsinhuden tilbage med fornyet kraft, når den brune farve aftager.
  • Årsagen til appelsinhud er ophobning af væske – det er en myte. Appelsinhud skyldes fedtophobninger og ikke væskeophobning. 
  • Appelsinhud skyldes affaldsstoffer i kroppen – det er en myte. Et forsøg på at fjerne affaldsstofferne fra kroppen er skønne spildte kræfter, når det kommer til cellulite. Appelsinhud har nemlig ikke noget med affaldsstoffer i kroppen at gøre.

For at opbygge et stærkt forsvar mod appelsinhud, får du mest ud af at koncentrere dig om jævnlig motion, sund kost og god kropspleje.