Hvad er selvbruner?

Selvbruner er en creme eller spray, du påfører, som giver en herlig solbrun hud - helt uden sol og ganske naturligt. Den aktive ingrediens i Urtegaardens selvbruner pulver, er dihydroxyacetone (DHA). Det er en simpel sukker, der findes naturligt i plante- og humane celler. Den fremstilles ud fra hvede og raps og er 100% naturlig- og er naturligvis produceret med minimal miljøbelastning. Med selvbruner bliver du naturlig brun uden sol.

Hvordan virker selvbruner?

Selvbrunerens hudfarvende egenskaber fremkommer ved, at selvbruneren reagerer med aminosyrer i hudens øverste lag (stratum corneum). Derved dannes der nogle højmolekylære brunfarvede pigmenter, der kaldes melanoidiner. Selvbruneren farver kun stratum corneum, dvs. ikke slimhinder. Der opnås derimod kraftigere farvning af hudområder, hvor stratum corneum er fortykket som eksempelvis på håndflader, fodsåler, knæ og ankler.

 

 

 

Hvor længe holder selvbruner?

Den brune farve holder i 3-5 dage, men holdbarheden er afhængig af hudtype. Nogle bevarer farven i op til 8 dage. Man kan intensivere farven ved at smøre selvbruner på to gange med nogle timers mellemrum. For en længerevarende effekt anbefaler vi, at selvbruneren benyttes ca. 1 gang om ugen.
For at selvbruner virker optimalt skal den justeres til pH 4-6. Det kan gøres vha. citronsyreopløsning 30%.

 

Hvordan bruger man selvbruner?

  • Exfolier huden grundigt inden brug for at fjerne døde hudceller - brug vores saltskrub

  • Påfør eventuelt fugtighedscreme inden påføring, specielt til tørre områder som knæ og albuer. Vi anbefaler hybenkernelotion

  • Påfør selvbruneren i et tyndt ensartet lag. Undgå "helligdage"

  • Aftør overskydende creme ved "udstikkende" knogler

  • Ved ansigtets hårkant masseres selvbruneren meget forsigtigt og ensartet ind i huden

  • Vask hænder grundigt efter påføring

  • For at undgå misfarvning af tøj ventes 30 min inden der tages tøj på

  • Tag ikke bad eller svøm ikke i hav eller pool i mindst 1 time efter påføring

  • Brug solfaktor. Selvbruner beskytter kun i ringe omfang mod solens skadelige stråler

Hvordan laver man hjemmelavet selvbruner

Du kan lave dine egne selvbrunerprodukter helt fra bunden med en af vores opskrifter. Find opskrifter på lav selv selvbrunerprodukter her

Du kan også blande selvbruner i en færdig creme eller lotion. Brug op til 5 g (1 teske) selvbruner til 50-60 ml creme/lotion. Rør det godt sammen. Det er ikke nødvendigt at pH regulere.

 

 

Hvordan fjerner man selvbruner?

Selvbruner går normalt væk efter 3-5 dage, men hvis du har været uheldig eller synes det er gået galt med din selvbruner, er det muligt at fjerne igen med det samme. Her følger et par gode råd til at fjerne selvbruner:

 

1) Tag et bad
Brusebad eller karbad fungerer fint. Du kan også tage en tur i svømmehallen, hvor det klorholdige vand hjælper med til at blege selvbruner farven væk fra huden

2) Eksfolier huden forsigtigt med en vaskeklud
Brug en almindelig klud eller svamp til at skrubbe huden forsigtigt. Det hjælper med til at selvbruneren forsvinder hurtigere

3) Gnid området med citronsaft
Den syre, der findes i citronskiver kan bruges til at blege huden. Påfør citron på huden af flere omgange

 

Kan man få sol gennem selvbruner?

Undrer du dig over, om man kan blive brun selvom man har selvbruner på? Det korte svar er ja, det kan du godt. Selvbruner beskytter kun meget lidt mod solens stråler. Du kan derfor godt få sol gennem selvbruneren.
Derfor er det også en rigtig god ide at bruge solfaktor, så du ikke bliver solbrændt, når du er ude i det dejlige solskinsvejr – også selvom du har selvbruner på huden. Se også vores opskrift på hjemmelavet solcreme.