Havtornolie - en økologisk mirakelmager

Havtornolie udvindes af havtornbærret. Havtornolie er elsket af mange for sine utallige gode egenskaber. Olien indeholder de essentielle fedtsyrer og antioxidanter, der gør den fantastisk god i hudplejeprodukter og lignende.

Hvad er havtorn?

Havtorn er en vildtvoksende tornbusk, der vokser ved kysterne. Den kræver lys og tåler både kraftig vind og saltsprøjt så klimaet ved havet er optimalt for busken, der bliver op til 3 m høj.

Men hvordan ser havtorn ud, tænker du måske? Den kendes især på sine stikkende grene, de sølvgrønne blade og de gul-orange bær og hvis du går tur ved stranden kan du ikke undgå at se den.

Hvornår plukker man havtorn?

Efter at have blomstret i maj og juni sætter havtorn fine gul-orange havtornbær. Det har betydning hvornår man plukker havtorn, da bærrene har bedst af at få frost. Plukker du dem inden frosten kan du dog give dem en tur i fryseren. Men under alle omstændigheder skal de først plukkes når de er modne og hvornår er havtorn modne?

Hvornår er havtorn moden?

Havtorn er moden i august-september, men det er lidt svært at vurdere, da de modsat de fleste andre bær, ikke løsner sig når de er modne. Grundet de stikkende torne er havtornbær ikke nemme at komme til, men det kan heldigvis lade sig gøre, så bærrets gode egenskaber kan udnyttes.

Hvad er havtorn godt for?

Havtornbærret er meget rigt på karotin, C-vitamin, frugtsyrer og fedtsyrer. Alle disse aktive ingredienser kan udnyttes ved at koldpresse vegetabilsk olie af frugtpulpen. Vegetabilsk økologisk olie af havtorn er godt for mange forskellige ting.

Økologisk havtornolie indeholder de essentielle fedtsyrer, omega-6 fedtsyren linolsyre og omega-3 fedtsyre alfa-linolensyre plus reparerende omega-7 fedtsyrer, der er med til at få huden til at fungere optimalt. Oliens sammensætning gør, at den virker regenererende, helende og forebygger fugttab.

Havtornolie har følgende typiske fedtsyresammensætning:

Flydende transparente olieagtige farver

Kan blandes i alt undtagen helt vandholdige produkter.

 

Flerumættede   Flerumættede   Enkeltumættede   Mættede
Omega 3   Omega 6   Omega 9    
30%   34%   24%   12%


Havtornolie ØKO kan tåles af alle hudtyper, men er især velegnet til moden hud, tør hud og skadet hud. Tilsæt havtornolie til dine hjemmelavede ansigts- og kropsplejeprodukter. Prøv den f.eks. i vores opskrifter på anti-agingserum eller havtorncreme. Havtornolie kan også anvendes rent direkte på huden som en serum. Da Havtornolie ØKO er i levnedsmiddelkvalitet kan den også bruges som spiseolie, f.eks. som dressing på salaten eller i smoothies. Økologisk havtornolie har et højt indhold af antioxidanter (karotenoider), der giver olien en intens rød-orange farve, der også tydeligt ses i de produkter den tilsættes. I koncentreret form giver den også lidt glød til huden, der dog forsvinder når olien er trukket ind i huden.

Hvor kan man købe havtorn olie fra Urtegaarden?

Urtegaardens Havtornolie ØKO er en eksklusiv olie i allerbedste kvalitet, der både kan bruges til hudpleje og til at spise. Du kan finde havtorn i vores webshop.