ØKO100
Vare

Hjulkroneolie ØKO

Økologisk hjulkroneolie er en vegetabilsk koldpresset olie. Hjulkroneolie er koldpresset af økologiske frø fra hjulkrone blomster (Borago officinalis). Olie fra hjulkronefrø har det højeste indhold af den flerumættede omega-6 fedtsyre gammalinolensyre (GLA) i nogen kendt vegetabilsk olie - nemlig 20-24%. Hjulkrone olie har også et højt indhold af den essentielle omega-6 fedtsyre linolsyre, der i kroppen blandt andet omdannes til GLA, og som er nødvendig for at huden kan fungere optimalt.

I kroppen omdannes GLA til prostaglandiner, som har afgørende betydning for huden. Mangel på prostagladiner kan føre til bl.a. tør hud, acne, eksem, negleproblemer og hudinfektioner. Mangel bevirker ydermere at huden mister sin smidighed, den ældes hurtigere og evnen til at tåle sollys og hele småskrammer nedsættes. GLA er derfor vigtig for vedligeholdelse af hudens funktion og vigtig ift. at undgå hudproblemer. Hjulkroneolie øko er derfor særdeles velegnet til tør hud, moden hud og problemhud.

Vegetabilsk hjulkroneolie kan anvendes rent på huden som ansigts-, hår- og kropsolie eller den kan blandes med andre vegetabilske olier eller anvendes i slutfasen i hjemmelavet salve, lotion og creme.

Det er en tør olie, der absorberes hurtigt af huden.

Urtegaardens hjulkroneolie er økologisk i levnedsmiddelkvalitet og kan derfor bruges til madlavning. Den har en karakteristisk smag af vegetabilsk olie og er god til kold oliedressing, men ikke til retter, der varmes/steges.

Fedtsyresammensætning, %:

Flerumættede

 

Enkeltumættede

Mættede

Omega-3

Omega-6

Omega-9

 

 <0,5

61

26

15

INCI: Borago Officinalis Seed Oil.

Køb Hjulkroneolie ØKO i 10 ml og 50 ml.