ØKO100
Vare

Macadamiaolie ØKO

Økologisk macadamiaolie er en vegetabilsk koldpresset olie, der er koldpresset af økologiske nødder fra macadamiatræet (Macadamia ternifolia). Macadamiaolie er rig på palmitinsyre, en mættet fedtsyre, der er vigtig for hudens vitalitet og for at hudens fugtighedsbalance opretholdes. Macadamiaolie er derfor særdeles velegnet til moden og tør hud. Den indeholder også den beskyttende oliesyre, der nærer huden og gør den blød.

Vegetabilsk macadamianødolie kan anvendes rent på huden som ansigts-, hår- og kropsolie eller den kan blandes med andre vegetabilske olier til krops- og ansigtsolie.  Den kan også anvendes alene, eller i kombination med andre vegetabilske olier, i fedtfasen i hjemmelavet salve, lotion og creme. Macadamia olie kan også anvendes som massageolie og pga. den beskyttende effekt på hudens vitalitet er den særdeles velegnet som aftersunolie.

Det er en fed olie, der absorberes langsomt af huden uden at efterlade den fedtet.

Urtegaardens macadamiaolie er økologisk i levnedsmiddelkvalitet og kan derfor bruges til madlavning. Den har en nøddeagtig smag og er god til både oliedressing og til at stege i.

Fedtsyresammensætning, %:

Flerumættede

 

Enkeltumættede

Mættede

Omega-3

Omega-6

Omega-9

 

 

5

79

16

INCI: Macadamia Ternifolia Seed Oil.

Køb Macadamiaolie ØKO fra Urtegaarden i 100 ml og 500 ml.