Øjencreme
Regenererende og plejende til alle hudtyper
Mængde: 300 g
Tilberedningstid: 1 time
Holdbarhed: 2 år
Råvarer
Fedtfase:
5 g VE fedt
5 g lanettevoks
50 ml e-vitaminolie
15 ml arnikaolie ØKO
5 ml e-vitamin
Vandfase:
8 g MF fedt
180 ml demineraliserende vand
15 ml glycerin
2 ml natriumbenzoat
Slutfase:
10 ml a-vitamin
10 ml granatæbleolie ØKO
10 ml vejbredekstrakt
Redskaber
2 gryder (ikke aluminium)
1 vægt
1 termometer
1 måleskesæt
1 spiralpiskeris
1 dejskraber
Emballage
9 stk. 30 ml krukker
etiketter
Fremstilling
- Afvej vandfase og fedtfase i hver sin skoldede gryde.
- Opvarm begge gryder til 75 °C hvor alle ingredienser er smeltet
- Tag gryderne af varmepladen
- Hæld i en tynd stråle fedtfasen i vandfasen under kraftig omrøring med et spiralpiskeris. Rør grundigt fra side til side og ikke op og ned, for at undgå at piske luft i cremen.
- Fortsæt omrøring til cremen er afkølet til stuetemperatur.
- Tilsæt a-vitamin og granatæbleolie.
- Hæld cremen på krukker.