Opskrift

Anti-pigmentcreme

Ansigtscreme til alle hudtyper baseret på vegetabilsk ekstrakt med dokumenteret effekt mod pigmentforandringer og leverpletter.

Mængde: 200 g
Tilberedningstid: ca. 1 time

Holdbarhed: 2 år ved alm. opbevaring

Råvarer

Vandfase
150 ml/g demineraliseret vand

Fedtfase
11 g vegetal
5 ml E-vitamin
50 ml rapskimolie ØKO

Slutfase
10 ml anti-pigmentkompleks
1 ml ( 20 dråber) æterisk olie eller duftolie
3 ml benzylalkohol

Redskaber

1 vægt
1 måleskesæt
2 gryder
1 piskeris
1 dejskraber
1 kosmetiktermometer

Emballage

4 krukker á 50 ml

Fremstilling

  1. Skold eller afsprit gryder og redskaber
  2. Afvej vandfasen i en gryde
  3. Afvej fedtfasen i en anden gryde
  4. Opvarm de 2 faser til 75 °C under omrøring og tag gryderne af varmen. Mål temperaturen i midten af væsken og vær opmærksom på, at fedtfasen bliver meget hurtig varm
  5. Hæld herefter fedtfasen i vandfasen i en tynd stråle under middelhurtig omrøring. Undgå at piske luft i lotionen
  6. Rør til temperaturen er 60 °C
  7. Afkøl nu til 40 °C uden omrøring og rør herefter let, inden der afkøles yderligere til stuetemperatur
  8. Tilsæt slutfasen og omrør til alt er blandet godt sammen
  9. Hæld på emballage vha. en ophælderpose