Hurtig levering med GLS
Sikker betaling
Opskrift
Citrusfondant fyldt chokolade

Fyldte chokoladetoppe med en syrlig smag af citrus

36 chokoladetoppe
120 minutter
14 dage (Stuetemperatur, Tørt, Mørkt)
Svær

Råvarer

Chokoladeskaller
250 g Mørk chokolade ØKO perler Mørk chokolade ØKO perler
Fyld
150 g FondantFondant
15 ml/g vand
2 dråber Grapeolie ØKO Grapeolie ØKO
2 dråber Blodappelsinolie ØKOBlodappelsinolie ØKO
2 dråber Citronolie ØKO Citronolie ØKO
1 ml Gul slikfarveGul slikfarve

Emballage

3 Form toppeForm toppe
1 KræmmerhuseKræmmerhuse
1 ChokoladepenselChokoladepensel

Redskaber

1 vægt
1 gryde med låg
1 skål der slutter tæt til gryden
1 skål til fyld
1 bolsjetermometer
1 måleskesæt
1 grydeske
1 teske
1 chokoladepensel
1 ophælderpose
3 chokoladeforme
Bagepapir

 

Sådan laver du citrusfondant fyldt chokolade

Klargøring af form
Temperering af chokoladen
Støbning af chokoladeskaller
Fyld

Tips & Tricks

Pyntetips

Guld, sølv, kobber eller vinrød pulver slikfarve kan drysses for marmorering eller pensles i formen før chokoladeskallen laves.
Alternativt kan farverne pensles på den færdigstøbte chokolade med en lille spids pensel.

Vil du hellere bruge en anden type chokolade?

Du kan sagtens bruge en anden type chokolade til dine chokoladeskaller. Eller hvad med at lave striber, mønstre eller lignede i bunden af chokoladeformen, så du får flotteste chokolader. Fyld den tempererede chokolade i et lille kræmmerhus og pynt løs. Husk at lade chokoladen størkne før chokoladeskallen laves.
For at opnå det perfekte knæk tempereres mørk-, hvid- og mælkechokolade ved forskellige temperaturer. Se hjælpeskemaet nedenfor.

Chokoladetype

Mørk chokolade

Mælkechokolade

Hvid chokolade

Max. temperatur

55 °C

45 °C

40 °C

Min. temperatur

29 °C

28 °C

27 °C

Arbejdstemperatur

31-33 °C

30-32 °C

29-31 °C