Find butikken her: Gl. Kongevej 113. 1850 Frederiksberg (også indgang fra Alhambravej)
Æggehvideblanding | |
12 g | Æggehvidepulver ØKOÆggehvidepulver ØKO |
57 ml | varmt vand 30-35°C |
Skummasse | |
40 ml | vand |
130 g | sukker |
55 g | DruesukkerDruesukker |
3 dråber | Appelsinolie ØKOAppelsinolie ØKO |
2 dråber | Kanelbarkolie ØKOKanelbarkolie ØKO |
Chokoladeovertræk | |
Mørk chokolade 200 g | |
Øvrigt | |
18 stk | Flødebollebunde 45 mmFlødebollebunde 45 mm |
1 | OphælderposeOphælderpose |
1 vægt
1 gryde med låg
1 glasskål der slutter tæt til gryden (ca 1 l)
1 gryde (ca 1 l)
1 skål til æggehvidemassen (brug en smal/høj skål til at piske skum i, volume 1 l)
1 grydeske
1 måleskesæt
1 dejskraber
1 teske
1 ophælderpose
1 bolsjetermometer
1 saks
2 knive
1 håndmikser
1 bolsjevæv eller bagepapir
Lav den flotteste pynt til dine flødeboller
Kun fantasien sætter grænser når flødebollerne skal pyntes. Pynt dem med glimmer, kokosmel eller noget helt tredje. Erstat flødebollebundene med hjemmelavede marcipanbunde - så får du en luksuriøs flødebolle, som endda er glutenfri.
Vil du hellere bruge en anden type chokolade?
Du kan sagtens bruge en anden type chokolade til dine chokoladeskaller. Eller hvad med at lave striber, mønstre eller lignede i bunden af chokoladeformen, så du får flotteste chokolader. Fyld den tempererede chokolade i et lille kræmmerhus og pynt løs. Husk at lade chokoladen størkne før chokoladeskallen laves.
For at opnå det perfekte knæk tempereres mørk-, hvid- og mælkechokolade ved forskellige temperaturer. Se hjælpeskemaet nedenfor.
Mørk chokolade
Mælkechokolade
Hvid chokolade
55 °C
45 °C
40 °C
29 °C
28 °C
27 °C
31-33 °C
30-32 °C
29-31 °C
Mandag-onsdag: 9-16
Torsdag: 9-11.30 + 12-16
Fredag: 9-14.30
Lukket på helligdage