Rabarbervingummi

Lækker blød vingummi med smag af rabarber

Rabarbervingummi
500 g
30-60 minutter 60 minutter til tørring
6 måneder (Stuetemperatur, Tørt, Lufttæt)
Middel

Råvarer

Gelatineblanding
75 ml
vand
50 g
Vingummimasse
50 ml
vand
240 g
200 g
sukker
Øvrigt
2 g
4 ml
2 ml
1 tsk
Madolie

Emballage

Redskaber

1 gryde med låg til vandbad
1 gryde til vingummimassen
1 vægt
1 dejskraber
1 måleske 2 ml
1 sprøjte 2 ml
2 grydeskeer
1 glasskål (ca. 3 dl)
1 bolsjetermometer (200°C)
1 bolsjevæv eller bagepapir
1 saks
1 pensel
evt. udstikkersæt

 

Find alle vingummiopskrifter her

Sådan laver du hjemmelavet rabarbervingummi

Gelatineblanding
1
Placer en glasskål (ca. 3 dl) i en gryde og fyld gryden op med vand, så 3/4 af skålen er dækket
2
Tag skålen op og opvarm vandet, under låg, til kogepunktet. Tag gryden af varmen
3
Afmål varmt vand fra vandbadet i glasskålen. Drys gelatine i og rør forsigtigt, så det hele bliver fugtigt. Stil gelatineblandingen tilbage i vandbadet og lad den stå under låg til den skal bruges
Vingummimasse
4
Rør koldt vand, sukker og druesukker godt sammen til en flydende masse i gryden
5
Varm op på næsten fuldt blus, under omrøring, til den bobler. Kog videre uden omrøring til temperaturen er 135°C. Tag gryden af varmen og afkøl til 100°C
6
Tilsæt den flydende gelatineblanding og rør sammen
7
Tilsæt citronsyre, aroma og farve. Rør til vingummimassen er ensartet
8
Skum evt. for bobler så vingummimassen bliver helt klar. Afkøl til 70°C og hæld den ud på bolsjevæv eller et let smurt bagepapir
9
Vend vingummimassen efter ca. 30 min. og lad den ligge yderligere ca. 30 min. inden der klippes/stikkes figurer ud med saks/udstiksforme smurt med lidt neutral madolie
10
Når alle flader er tørre kan vingummierne opbevares uden at klistre sammen

Tips

Sejere vingummi?

Hvis du eftertørrer vingummien i ovnen får du en mere sej vingummi.
Tør den ca. 30 minutter ved 35-50°C

Relaterede opskrifter