Opskrift

Skumfidusfondant

Velsmagende og elastisk MMF (skumfidusfondant) Nem at rulle ud og overtrække kager med, oplagt til modellering og udstik af figurer til kagedekorering.

Mængde: 900 g (40 x 80 cm)
Tilberedningstid: 1 time

Holdbarhed:

Råvarer

75 ml vand 
100 g sukker 
120 g druesukker 
25 g gelatine 
7 g æggehvidepulver ØKO
43 ml varmt vand, 30-35 °C varmt vand
2 ml vanillearoma 
563 g flormelis (anvendes pulverfarver 538 g)

Redskaber

2 gryder
2 skåle
1 piskeris
1 termometer
1 grydeske
1 elpisker

Fremstilling

  1. En glasskål (min 2 dl) placeres i en gryde med vand, så vandet går lidt mere end halvt op på skålen. Tag skålen op og opvarm vandet i gryden til kogepunktet, tag gryden af varmen
  2. Mål 50 ml af det varme vand op i skålen og drys heri 25 g gelatine under omrøring
  3. Sæt skålen med gelatineopløsningen tilbage i varmt vandbad og læg låg på gryden så opløsningen holder sig varm og flydende til den skal bruges
  4. 25 ml vand, 100 g sukker og 120 g druesukker røres sammen i en gryde til al sukkeret er fugtigt
  5. Varm sukkermassen op, på fuldt blus til det bobler. Rør imens
  6. Kog videre uden at røre til sukkermassen er 132 °C, tag gryden af varmen og lad massen afkøle til 100 °C
  7. Mål 43 ml vand, 30-35 °C op i en skål og pisk på lav hastighed 7 g æggehvidepulver ØKO deri. Pisk på max hastighed indtil massen skummer op.
  8. Når sukkermassen er 100 °C røres aroma i sukkermassen sammen med den varme gelatineopløsning. Rør godt
  9. Derefter blandes det i æggehviderne med en grydeske.
  10. Massen piskes nu luftig med en elpisker ½ minut

Herefter er der 2 muligheder:
a) Samme farve i hele portionen (gå til trin 11) eller
b)  forskellige farver (gå til trin 16)

Farveskema: www.urtegaarden.dk

11. Rør farve i massen. 

12. Tilsæt flormelis lidt af gangen under grundig omrøring med grydeske

13. Pudr massen med lidt majsstivelse og rul den tyndt ud på et bolsjevæv eller   bagepapir drysset med majsstivelse.

14. Massen er nu klar til brug og kan lægges om en kage, udstikkes til figurer vha. udstiksforme  eller formes til figurer. Til formning af figurer kan det være en fordel at blande skumfidusfondanten med marcipan i forholdet 1:1

15. Pakkes lufttæt for at undgå udtørring.

16. Tilsæt flormelis lidt af gangen under grundig omrøring med grydeske.

17. Afvej massen i flere portioner alt efter, hvor mange farver der ønskes. Ælt  farve i massen (husk at tilpasse mængden af farve til mængde af masse) Følg vejledning fra pkt 13-15