Opskrift

Sukkerfri kiwiskumfiduser

Lav selv sukkerfri skumfiduser med kiwismag

Mængde: 250 g
Tilberedningstid: 1 time

Holdbarhed: 14 dage

Råvarer

Gelatineblanding:
44 ml varmt vand 
30 g gelatine
Grundmasse:
250 ml maltitol*
Æggehvideblanding**:
2 ml citronsyre
7 g æggehvidepulver ØKO
43 ml vand, 30-35 °C
Øvrigt:
1 ml kiwi aroma
0,5 ml (=10 dråber) grøn slikfarve
magnesiumstearat til pudring

** kan erstattes af 1 bæger pasteuriseret æggehvide

Redskaber

2 små gryder (ikke aluminium)
1 skål (min. 2 l)
1 lille glasskål
1 grydeske
1 vægt
1 håndmixer
1 bolsjetermometer
1 dejskraber
1 måleske 2 ml
1 bolsjevæv eller bagepapir
evt. ophælderpose

Fremstilling

  1. Placer en glasskål (1-3 dl) i en gryde og fyld gryden op med vand, så 3/4 af skålen er dækket
  2. Tag skålen op og opvarm vandet, under låg, til kogepunktet. Tag gryden af varmen
  3. Gelatineblanding: hæld vandet i glasskålen og drys gelatinen i. Rør forsigtigt, så al gelatinen bliver fugtig. Stil skålen i gryden med varmt vand og lad den stå under låg til den skal bruges 
  4. Grundmassen: I en 2 l gryde opvarmes maltitolen på næsten fuldt blus, uden låg og uden omrøring til 130 °C. Tag gryden af varmen og lad maltitolen afkøle til 100 °C
  5. Mens grundmassen køler ned laves æggehvideblanding: pisk æggehvidepulver sammen med varmt vand (30-35 °C) ved lav hastighed til det skummer ca. 10 sek. Tilsæt smag, farve og citronsyre
  6. Når sukkermassen er 100 °C røres gelatineopløsningen i
  7. Tilsæt nu massen til æggehvideskummet, og rør det let sammen med en grydeske
  8. Pisk skummassen på max. hastighed i 4-5 min. til den er stiv (den er færdig når piskerisene sætter spor) Hæld massen ud på bolsjevæv eller bagepapir. Evt. kom massen i en sprøjtepose og sprøjt den ud stænger
  9. Efter ca. 15 min. pudres massen med magnesiumstearat (evt. tilsat en anelse knust citronsyre), vendes og pudres på bagsiden også. Klip eller udstik massen
  10. Stykkerne vendes igen i magnesiumstearat, så klippefladerne også pudres

*Maltitol kan ved indtagelse af mere end 30 g om dagen, give diarre

** kan erstattes af 1 bæger pasteuriseret æggehvide