Vare

Sacha inchi olie ØKO

Økologisk sacha inchi olie (inkaolie) er en vegetabilsk koldpresset olie. Inka olie er koldpresset af økologiske frø fra inkatræet (Plukenetia volubilis). Olie fra inkanødder har et meget højt indhold af den essentielle, umættede omega 3 fedtsyre alfalinolensyre, faktisk helt op til 50%. Alfalinolensyre er nødvendig at tilføre huden for at den kan fungere optimalt og den er derfor velegnet til skadet hud, sensitiv hud og anden problemhud, eksemplevis hud med tendens til rødmen. Sacha inchi olie har også et højt indhold af den essentielle omega-6 fedtsyre linolsyre, der i kroppen blandt andet omdannes til GLA. GLA omdannes til prostaglandiner, som har afgørende betydning for huden. Mangel på prostagladiner kan føre til bl.a. tør hud, acne, eksem, negleproblemer og hudinfektioner. Mangel bevirker ydermere at huden mister sin smidighed, den ældes hurtigere og evnen til at tåle sollys og hele småskrammer nedsættes. GLA er derfor vigtig for vedligeholdelse af hudens funktion og vigtig ift. at undgå hudproblemer. Inkaolie kan derfor bl.a med fordel anvendes ved acne og solskadet hud.

Sacha inchi olie øko er en meget tør vegetabilsk olie, der absorberes meget hurtigt af huden. Olien er er velegnet til alle hudtyper.

Vegetabilsk sacha inka olie kan anvendes rent på huden som ansigts-, hår- og kropsolie eller den kan blandes med andre vegetabilske olier eller anvendes i slutfasen i hjemmelavet salve, lotion og creme.

Urtegaardens sacha inchi olie er økologisk i levnedsmiddelkvalitet og kan derfor bruges til madlavning. Den har en mild smag og er god til kold oliedressing og i smoothies, men ikke til retter, der varmes/steges.

Fedtsyresammensætning, %:

Flerumættede

 

Enkeltumættede

Mættede

Omega-3

Omega-6

Omega-9

 

 48

35

10

7

INCI: Plukenetia Volubilis Seed Oil