Vare

Baldrianolie

Baldrianolie er en 100% ren og naturlig æterisk olie uden tilsætningsstoffer, der anvendes i kosmetik, parfume og aromaterapi. Baldrianolie er fremstillet ved vanddampdestillering af rod fra baldrian (Valeriana officinalis).

Æterisk baldrianolie er i levnedsmiddelkvalitet, men må, som andre æteriske olier, ikke indtages ufortyndet eller anvendes ufortyndet på huden.

Kosmetik
Æterisk olie fra baldrian har antiseptisk effekt, hvilket gør den velegnet til uren hud og anden problemhud. Baldrianolie virker desuden sammentrækkende samt lindrende på stresset og skadet hud.
Velegnet til alle hudtyper.
Dosering: Maks. 1% (svarer til ca. 20 dråber pr. 100 ml kosmetikprodukt).

Parfume
Baldrianolie har en meget karakteristisk skarp duft med noter af træ, jord og eucalyptus.
Bundnote.

Aromaterapi

Baldrianolie virker beroligende, dæmper uro og rastløshed samt afhjælper søvnbesvær. 

Dosering: Dampinhalation: 1-2 dråber til 250 ml kogende vand ; Indtagelse: 3 dråber blandes i honning, vegetabilsk olie, mælkeprodukter eller sukkerknald og indtages 3 x dagligt ; Duftlampe: 1-5 dråber baldrianolie dryppes i vandet i en duftlampe.

Indeholder følgende af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer: Limonen.

Ingredients: Valeriana Officinalis Root Oil.

Produktet er i sin rene form faremærket:

faresymbol_udraabstegnfaresymbol_lungerfaresymbol_miljoe

Fare: Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene.
Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer. Brandfarlig væske og damp.