Vegetabilske olier

Vegetabilske olier er den mest naturlige form for næring, du kan anvende til din hud. De fleste af olierne er økologiske, dem der har det røde Ø-mærke er i levnedsmiddelkvalitet og kan derfor spises.

Vegetabilske olier 

Vegetabilske olier er flydende fedtstoffer fremstillet ved presning af forskellige plantedele. Du kender sikkert vegetabilske olier fra især madlavning og fødevareindustrien, da både olivenolie, rapsolie og solsikkeolie fremstilles ved presning af en given plante og dermed også kategoriseres som en vegetabilsk olie. 

Vegetabilske olier kan dog bruges til langt mere end bare madlavning og fødevarer. Olierne har nemlig fantastiske plejende evner, og kan bruges til både ansigt, krop og hår. Flere og flere har fået øjnene op for at bruge vegetabilske olier til kosmetik og som generelt skønhedsprodukt til pleje af hud og hår.

Stort udvalg af vegetabilske olier

Hos Urtegaarden har vi et stort udvalg af forskellige vegetabilske olier, herunder mandelolie, abrikoskerneolie, arganolie, avocadoolie og hybenkerneolie. De enkelte olier har forskellige plejede egenskaber. De kan f.eks stimulere cellefornyelsen, lindre stresset hud, stramme op, have anti-inflammatorisk effekt og medvirke til, at huden fungerer optimalt. 

Eksempelvis er mandelolien velegnet til både håret og kroppen med normal-tør hud samt som massageprodukt. Ligesom størstedelen af vores olier, kan mandelolien både anvendes alene som krops- eller massageolie, men kan også blandes i creme, lotion eller salve for at tilføre oliens egenskaber til disse produkter. 

Der er flere fordele ved vegetabilske olier. Først og fremmest er vegetabilske olier en helt ren og naturlig vare. Der er ingen konserveringsmidler, emulatorer og lignende, som mange ønsker at undgå. Derfor er brugen af vegetabilske olier til ansigts- og kropspleje en fantastisk måde at give huden og kroppen pleje uden tilsætningsstoffer. En anden fordel er, at du kan kombinere olierne og deres forskellige egenskaber på kryds og tværs. På den måde kan du give din hud lige netop den pleje, som den har behov for. Både ved at blande de vegetabilske olier i effektive hjemmelavede skønheds- og plejeprodukter, eller blot ved at bruge flere af olierne i din skønhedsrutine. Derudover tilfører mange af de vegetabilske olier også essentielle fedtsyrer, som er nødvendige for at hud og hår kan fungere optimalt. 

Kan man spise vegetabilske olier?

De mange fordele ved vegetabilske olier, herunder de essentielle fedtsyrer, som de bidrager med, kan ikke kun tilføres til kroppen gennem huden og håret, men også ved at bruge vegetabilsk olie i madlavning. mange vegetabilske olier kan nemlig sagtens bruges i fødevarer og dermed spises. Har en vegetabilsk olie det røde Ø-mærke kan den altid spises, da mærket kun må anvendes på fødevarer. 

Du kan eksempelvis bruge økologisk hampeolie i pesto eller salatdressing, og du kan bruge økologisk kokosolie til bagning. Nogle af olierne kan bruges på præcis samme måde, som hvis du købte en almindelige madolie nede i dit lokale supermarked. Dog skal du være opmærksom på, at nogle vegetabilske olier, fx hampeolie, ikke tåler opvarmning, men fungerer særdeles godt i dressinger og lignende.