Hurtig levering med GLS
Sikker betaling

Hvad er saunagus?

Saunagus er en vildt populær form for aromaterapi, hvor du ved hjælp af rene og naturlige æteriske olier, kan stimulere din krops sanser i saunaens behagelige hede. Effekten er herlig velvære, som varer længe efter, du er gået ud af saunaen.

Hvordan foregår saunagus?

Saunagus foregår naturligvis i en sauna og varer typisk 10-15 minutter. Her hælder man først en blanding af vand og æterisk olie på ovnens stegende varme sten. De hede dampe med vand og duftolie spreder sig i saunaen, fordi en person svinger og vifter et håndklæde i luften med en speciel teknik, der fordeler dampene i rummet på bedste vis. Ypperlig duftterapi! Og så skal du bare at sænke skuldrende, trække vejret dybt ind og nyde den dejlige effekt. Efterfølgende er det tid til det kolde gys under bruseren, og husk endelig at drikke masser af vand før og efter sessionen.

 

 

Ifølge Wikipedia stammer ordet ”saunagus” fra Sydtyskland, hvor begrebet ”aufguss” betyder ”at hælde på ovnen”. Når man tænker på, hvordan saunagus foregår, så giver det faktisk meget god mening.


Saunagus olier

Før saunagus begynder, vælger man en eller flere olier, som man godt kan lide duften af. De skal bruges til at give den helt særlige afslappende eller opkvikkende effekt, som man ønsker i ”guset”. Eucalyptus, pebermynte, citrus og lavendel er yderst populære æteriske olier til saunagus. Men smag og behag er som bekendt forskellig. Med en af disse fire dufte, er du dog sikker på en virkelig god oplevelse i saunaen.

Æteriske olier til saunagus

Naturlige og rene æteriske olier er geniale og bliver brugt til alt fra naturkosmetik til smagsgivere i hjemmelavet slik – og altså også til saunagus.

De æteriske olier, som bruges til saunagus, udvindes fra lægeplanter, frugtskaller og blomster. Udvindingen af æteriske olier er en kostbar affære, fordi processen ikke er helt enkel. Oliernes fantastiske egenskaber betyder dog, at det er alle pengene værd.

Se de 100% naturlige og rene æteriske olier fra Urtegaarden

Lav dit eget ”saunagus” derhjemme

Du skal helt klart unde dig selv en tur i saunagus på et sted, hvor personalet virkelig kan finde ud af at gøre det ordentligt. Heldigvis er der efterhånden rigtig mange steder, hvor det kan lade sig gøre. Det er ren velvære på en måde, hvor du virkelig føler frisket op efterfølgende. Prøv det!

Men måske tænker du, at det kunne være skønt at lave dit eget saunagus hjemme i privaten. Hvis du selv har en sauna, kan du selvfølgelig prøve kræfter med det på egen hånd. Men måske er du ikke den heldige ejer af en sauna. Det er der heldigvis råd for, om end det ikke er helt det samme som rigtig saunagus.

Det skønne ved saunagus er ikke mindst de stærke aromatiske dufte, som føles enormt behageligt og helende. Det kan du også opnå ved hjælp af dampinhalation. Dampinhalation foregår ved, at du kommer 2-3 dråber aromaterapiolie i en skål og hælder kogende vand over. Derefter tager du et håndklæde over hovedet og holder det ind over skålen.

Inhalér dampene i ca. 5 minutter eller så længe det føles behageligt. Prøv en aromaterapiblanding, der er fremstillet af 100% naturlige og rene æteriske olier, der giver luft i næsen ved en skånsom behandling. Det er ægte wellness, som virkeligt er skønt.

FAQ: Oftest stillede spørgsmål til saunagus

Få hurtigt svar på de oftest stillede spørgsmål til saunagus.

Hvad er saunagus?

Saunagus er en form for aromaterapi, hvor du ved hjælp af rene og naturlige æteriske olier, kan stimulere din krops sanser i en sauna.

Hvad er saunagus godt for?

Effekten ved saunagus er for de fleste, at de slapper fuldstændig af. Det er beroligende og afslappende og derfor rigtig godt og sundt for helbredet.

Hvilke olier kan bruges til saunagus?

Brug kun 100 % naturlige og rene æteriske olier til saunagus.


LÆS OGSÅ: Fakta om æteriske olier